好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析.docx

22页
  • 卖家[上传人]:一招
  • 文档编号:175556223
  • 上传时间:2021-03-24
  • 文档格式:DOCX
  • 文档大小:24.13KB
  • / 22 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文,回答下列问题This morning, there is a strong wind and heavy rain in Shanghai. In the park, many trees are blown down. In the afternoon, we go to the park to do some cleaning. Our teacher gives us some advice to clear away the fallen trees, branches and leaves. Then we begin our work. After an hour, we are working hard when it begins to rain again. It rains heavily. We dont take any umbrellas or raincoats. The rain lasts two hours. And we have to stop our work.(1)How does the wind blow?(2)What do we do in the park?(3)How long does the rain last?(4)Do we stop the work when it is raining?(5)Do we take any raincoats?【答案】(1)It blows strongly.(2)Do some cleaning.(3)The rain lasts two hours.(4)Yes, we do.(5)No, we dont.【解析】【分析】大意:短文介绍了早上上海有大风和大雨把公园里许多树吹倒了,下午,我们去公园打扫卫生,一个小时后,又开始下雨了,我们不得不停止工作。

      1)句意:风吹的怎么样?根据This morning, there is a strong wind and heavy rain in Shanghai.可知风吹得很大,主语用it,谓语用动词单三形式blows吹,副词修饰动词strongly猛烈地,故答案为It blows strongly.(2)句意:我们在公园里做什么?根据In the afternoon, we go to the park to do some cleaning.可知下午我们去公园打扫卫生,do some cleaning打扫卫生,故答案为Do some cleaning.(3)句意:雨持续了多长时间?根据The rain lasts two hours. 可知雨持续了两个小时,故答案为The rain lasts two hours.(4)句意:下雨的时候我们停止工作吗?根据And we have to stop our work.我们必须停止工作可知是肯定回答,故答案为Yes, we do.(5)句意:我们带雨衣吗?根据We dont take any umbrellas or raincoats. 我们不带雨伞或雨衣。

      可知是否定回答,故答案为No, we dont.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句写出恰当的答语2.阅读理解阅读短文,回答下列问题Jack is a shop assistant. He works in a clothes shop near the underground station. He sells coats, trousers and T-shirts to men. He gets up at 7:45. He goes the shop by bus. On the way to the shop,he meets a friend, Linda. She is a teacher. She goes to work by train. Jack starts work at 9:00 a. m. At 11:00 a. m. , he stops work for a break (休息). During the break he drink some coffee and has some cakes. He has lunch at half past twelve. At 5:00 p. m. , he stops work and goes back home. (1)How does Jack go to work?(2)What does he sell in the shop?(3)What does his friend, Linda, do?(4)When does Jack start work?(5)Does he drink some tea during the break?【答案】(1)He goes to work by bus.(2)He sells coats, trousers and T-shirts.(3)She is a teacher.(4)He starts work at 9:00 a. m.(5)No, he doesnt.【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍衣服店的售货员杰克的工作情况。

      1)根据He goes the shop by bus.知他乘公共汽车去商店,故答案为He goes the shop by bus.(2)根据 He sells coats, trousers and T-shirts to men.知他出售男性外套,裤子和T恤衫,故答案为He sells coats, trousers and T-shirts.(3)根据She is a teacher.知琳达是一个老师,故答案为She is a teacher.(4)根据Jack starts work at 9:00 a. m.知杰克在早上九点开始工作,故答案为He starts work at 9:00 a. m.(5)根据During the break he drink some coffee and has some cakes.知在他休息期间他和一些咖啡吃点蛋糕,故答案为No, he doesnt.【点评】考查阅读理解,浏览文章大意,理解问题意思,根据问题在原文找到原句,根据原文回答问题3.阅读理解阅读短文,判断正误Lydia wants to know the way to her new school when she comes out of the station. It is not very difficult. Lydia should turn left and walk until she reaches the traffic lights. Turn left again. She will be on Nanjing Road. Keep walking until she comes to a supermarket. Just behind the supermarket, there is a street. The school is about 30 meters down this street on the right.(1)Lydia wants to know the way to her old school.(2)Lydia should turn right and walk until she reaches the traffic lights.(3)Behind the supermarket, there is a street.(4)The school is about 13 meters down the street.(5)The school is on the left of the street.【答案】(1)0(2)0(3)1(4)0(5)0【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍Lydia去新学校的路线。

      1)句意:Lydia想知道去老学校的路线根据Lydia wants to know the way to her new school可知Lydia去新学校的路线,故答案为:错误2)句意:Lydia应该右转直到她到达交通灯根据Lydia should turn left and walk until she reaches the traffic lights. 可知她应该左转,故答案为:错误3)句意:超市后面有一条大街根据 Just behind the supermarket, there is a street.可知超市后面有一条大街,故答案为:正确4)句意:学校大约在沿街道13米根据 The school is about 30 meters down this street on the right.可大约30米,故答案为:错误5)句意:学校在街道的左边根据 The school is about 30 meters down this street on the right.可知学校在街道右边,故答案为:错误点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。

      4.阅读理解⑴⑵⑶阅读短文,判断正误;⑷⑸⑹阅读短文,选择最佳答案When you are in the UK, you must be careful in the streets because the traffic drives on the left. Before you cross a street, you must look to the right first and then to the left. In the morning and in the evening when people go or come home from work, the streets are very busy. Traffic is the most dangerous then.When you go by bus in the UK, you have to be careful, too. Always remember the traffic moves on the left, so you must be careful. Have a look first, or you will go to the wrong way.In many cities of the UK, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can see the city very well. Its interesting.(1)The traffic drives on the left in the UK.(2)Traffic is the most dangerous in the afternoon.(3)In many cities of the UK, there are big buses with three floors.(4)In the UK, the traffic drives ___。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.