
新人教版英语选择性必修三导学案 UNIT 5第五单元检测卷.docx
25页第五单元检测卷听力(时间:20分钟总分值:30分)第一节(共5小题;每题1.5分,总分值7.5分)点击播放听力材料点击播放听力材料听下面5段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最正确选项听完每段对话后,你都有1秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题每段对话仅读一遍Text 1M: Have you bought your Christmas presents yet?W: Almost. I got a watch for my husband. And I'm going to find a book or a recorder for my dad.1. What did the woman buy for her husband for Christmas?A. A book.B. A recorder.C.A watch.答案:CText 2M: Why are you leaving so early?W: Well, I have to go and borrow some books before picking up the children from school.2. Where will the woman probably go first?A. To a school.B. To a friend's house.C. To a library. practices to our students and teachers J said Wang Xianjun, chairman of the board of Dalian Art College (DAC), which organized the performance.The play showed people's desire for world peace by reawakening the memories of historical events.It presented the trips of imperial envoy Zhang Qian to the Western regions that opened up the world-famous Silk Road, the voyage of Zheng He, who led trade expeditions to West Asia and East Africa and memories of World War 11 .The performance combined symphony, Chinese folk music, chorus and recitation, as well as colorful dances featuring Chinese drum and long sleeves, Indian dance, Spanish flamenco dance and Russia folk dance.“Pm sure that our students and teachers will cherish this performance at the Great Hall. Definitely, they are the biggest beneficiaries J Wang said.The Administrative Committee of Dalian Jinpu New District and the college sponsored the performance with support from the Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries, China Friendship Art Exchange Association and the Administrative Committee of Dalian Jinpu New District.“Art has no nationality. DAC's practice in advocating Chinese culture through art could be acceptable,said Wang Heshan, general secretary of the art exchange association.“We hope DAC can contribute more to non-governmental art exchange with people from other countries, " he said.篇章导读:本文是一篇新闻报道。
文章介绍了大连艺术学院原创大型音画舞 蹈交响史诗Peace (《和平颂》)在人民大会堂举行演出及受到的评价4 . Which can be known about Ode to Peace ?A. It advocated the theme of development.B. It was a traditional performance.C ・ It was highly thought of by the audience.D. It was organized by Great Hall of the People.答案:C 细节理解题根据第二段首句“It was loudly applauded by an audience of over 6, 000, including diplomats and overseas students.可知,这次演 出受到了观众们的高度评价5 . Which is NOT referred to in the performance?A . The construction of the Great Hall.B. Memories of World War II .C ・ Imperial envoy Zhang Qian to the Western regions.D. The voyage of Zheng He.答案:A 细节理解题。
根据第四段描述可知,演出中涉及了张骞出使西域, 郑和下西洋及二战这些内容,没有关于人民大会堂建设的内容6 . What can we learn from Wang Heshan's words?A. Art plays an important part in cultural communication.B. Art belongs to a certain nationality.C ・ Non-governmental art is developing slowly.D. DAC should learn from people in other countries.答案:A 推理判断题根据最后两段中王河山说的话可知,他认为大连艺 术学院通过艺术来发扬中华文化的实践是可行的他希望大连艺术学院能在与其 他国家人们进行非政府间的艺术交流方面作出更大的贡献由此可推知,艺术表 演在文化交流方面很重要7 . The passage is mainly about.A. peace and warB. Ode to PeaceC. Introduction to Dalian Art CollegeD. New Silk Road答案:B主旨大意题。
通读全文可知,这篇短文主要介绍了由大连艺术学 院组织的一场在人民大会堂举行的演出文中详细介绍了这次演出的内容以及人 们对这次演出的评价文章是围绕这次演出来展开的,而这次演出的主题就是Ode to PeaceQ 应选 BWhat is Poetry?People seldom feel neutral about poetry. Those who love it sometimes give the impression that it is a satisfactory substitute (代用品)for food, shelter, and love. It isn't. Words, no matter how satisfying, are never an equivalent (等价物)for life itself and human experiences. Those who dislike poetry sometimes say, on the other hand, that poetry is only words and good for nothing. That's not true either. It is easy to become prevented by words-in poetry or in life-but when words represent and recreate true human feelings, as they often do in poetry, they can be very important.Poetry is, in fact, more than just words. It is an experience of words, and those who know how to read poetry can easily extend their experience of life, their sense of what other people are like, their awareness of themselves, and their range of human feelings. One reason why poetry can be so important is that it is so closely concerned with feelings. Poetry is often full of ideas, too, and sometimes poems can be powerful experiences of the mind, but most poems are primarily about how people feel rather than how people think. Poems provide, in fact, a language for feeling, and one of poetry's most insistent merits (优点)involves its attempt to express the inexpressible. How can anyone, for example, put into words what it means to be in love or what it feels like to lose someone one cares about? Poetry tries, and it often captures exactly the shade of emotion that feels just right to a reader. No single poem can be said to express all the things that love or death feels like, or means。












