好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

英语阅读理解练习题及答案及解析(共33页).doc

33页
  • 卖家[上传人]:des****85
  • 文档编号:219691007
  • 上传时间:2021-12-07
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:217.50KB
  • / 33 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 精选优质文档-----倾情为你奉上英语阅读理解练习题及答案及解析一、高中英语阅读理解1.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项 "Youll be blind by the time youre twenty-five," a doctor at Childrens Hospital predicted. "Your blood sugars are much too high." It consumed me. No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world. I liked painting. Losing myself in painting filled me with peace. Painting provided me with the only place where I could escape from those threatening words. When I was twenty-one, my right eye went blind. Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage (大出血) in my left eye because of an accident. For the next twenty years, vision came and went. I went through many eye operations in an attempt to keep my vision. But after one final operation, I lost the battle and all remaining vision. And I buried all dreams of painting. Desperate, I enrolled in (注册) a sixteen-week program for the blind and visually impaired (损伤的). I learned personal adjustment and the use of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program. "Jaws and Window-Eyes are leading software for the blind," my instructor told me. "You can use the Internet, e-mail and Microsoft with all its tools and features." Its amazing! Hope went up for the first time in years. "By learning how to use hot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access, Excel and Powerpoint," my instructor added. For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visually impaired through the gift of technology. Not only do I have a speaking computer, but I have a speaking watch, alarm clock and calculator.(1)What does the underlined word "it" in Paragraph 1 refer to? A.The right opportunity.B.Losing my sight in the future.C.Consuming too much sugarD.The childrens hospital.(2)What happened when the author was 25 years old? A.He gave up painting.B.He went blind completelyC.He injured one of his eyes.D.He picked up a new hobby(3)What brought a turning point to the author? A.A special course.B.A meaningful eventC.An inspiring speech.D.An important interview.(4)What does the author intend to tell us? A.No pain, no gain.B.Every man has his price.C.Nothing is impossible to a willing heart.D.Be optimistic in the face of lifes difficulties.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D 【解析】【分析】本文是一篇记叙文。

      作者的左眼失明,右眼视力严重受损,但作者没有气馁,“一个特殊的课程” 给作者带来了一个转折点文章告诉我们:当一扇门关上时,另一扇门就会打开1)考查代词指代根据第一段中的“‘You’ll be blind by the time you’re twenty-five,’ a doctor at Children’s Hospital predicted.“当你25岁的时候,你就会失明” 可知, No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world.中的it指的是“在未来会失明”,故选B2)考查细节理解根据第三段中的“Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage (大出血) in my left eye because of an accident.”可知,作者25岁时左眼受伤。

      故选C3)考查推理判断根据第四段中的“Desperate, I enrolled in (注册) a sixteen-week program for the blind and visually impaired (损伤的). I learned personal adjustment and the use of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program.”可知,“一个特殊的课程” 给作者带来了一个转折点4)考查主旨大意根据最后一段中的“For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visually impaired through the gift of technology.”可知,作者告诉我们“面对生活中的困难,要乐观。

      故选D点评】本题考点涉及细节理解,代词指代,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案2.阅读理解 Dear Mr.ing, Im Bob Watson, one of the customers in your grocery store. Im writing to express my idea about your goods. Your Supermart is outstanding in many ways. First I enjoy the selection of produce and fresh bakery items. Second your low prices and excellent customer service keep me coming back to Supermart. I have found, however, that I must make a separate shopping trip to one of your competitors because there are many items your store does not carry. This becomes inconvenient for me, as my time is valuable, and I dont like to make two trips. I have been a long time Supermart shopper and hope to continue for many years. If I could find all the items I need in one place, I would be a more satisfied customer. Specifically, I have never been able to purchase nacho cheese soup at your store. I can find other flavors (味道) of soup, but your store does not carry nacho cheese soup, a common in。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      高等学校学生手册.doc 2025年区教育系统招聘编外教师储备人才事业单位考试押题.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识轴对称现象教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册用乘法估算解决问题教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册两、三位数乘一位数的笔算(不进位)教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册1200张纸有多厚教学设计范文.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册多位数除以一位数教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识平移、旋转现象教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册多位数乘一位数教学设计范本.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识平移与旋转教学设计范文.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册乘数中间有0或末尾有0的乘法教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册两位数乘一位数的笔算(进位)教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册《两、三位数乘一位数的笔算(不进位)》教学设计与意图.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册我学会了吗教学课件.pptx 2025年连云港市妇幼保健院招聘专业技术人员考试笔试试题.docx 2025年深圳市大鹏新区发展和财政局招聘考试笔试试卷.docx 2025年绵阳市梓潼县财政投资评审中心招聘考试试题.docx 2025年来宾市妇幼保健院招聘考试笔试试题.docx 2025年无极县教育系统招聘教师考试笔试试卷.docx 2025年灵山县第三中学调配教师考试笔试试题.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.