好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

人教版英语八年级英语上册阅读理解.pdf

24页
  • 卖家[上传人]:in****us
  • 文档编号:189055329
  • 上传时间:2021-08-03
  • 文档格式:PDF
  • 文档大小:965.24KB
  • / 24 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 人教版英语八年级英语上册阅读理解(word) 一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析) 1阅读理解 (1)Tony is going to in the city. A. do some shopping B. go swimming C. take pictures D. see the most famous building (2)Dean and Betty are excited because . A. they like warm places B. they like the food there C. its their first time to go abroad D. they think the place is beautiful (3)From the postcards we know that . A. Tom went to the city by plane B. Dean and Betty went to the beach C. Paul liked Malaysian food very much D. they wrote the cards during the trip 【答案】 (1)A (2)C (3)D 【解析】 【分析】主要讲了四则信息。

      (1)细节题根据第一则信息Im going to buy gifts for my friends here.可知 Tony将在这给 朋友买一些礼物,即购物,故选A (2)细节题根据第二则信息This is our first time abroad.We are excited. 可知兴奋的原因是 Dean 和 Betty 第一次去国外,故选C (3)细节题根据第一则I flew here last weekend. 第二则 This is our first time abroad.第三 则 Its so nice to be here in a warm place. 第四则 Its usually so easy to come here 可知他们都是 在假期期间写的卡片,故选D 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案 2阅读理解 Hi, Im Sally. I hardly ever watch TV these days because Im really busy. When I have time to watch TV, I like to watch game shows, watch game shows to relax. I find they are enjoyable. Watching game shows and listening to music are my favorite ways to relax How about you? What kind of shows do you like to watch? I am Jim, Game shows are my favorite. How can you dislike shows that make you laugh? Any show that can make me laugh is a good show. I also like sports shows. Theyre exciting. Most boys in my class like sports shows, I dont like news, It makes me uncomfortable. My name is Tina. I really like to watch talk shows, talent shows and sitcoms. I think sitcoms are interesting. But my brothers cant stand them. They dont think theyre meaningful. My brothers like sports shows and they dont mind talent shows. Every Sunday I watch talent shows with them on TV. (1)What kind of shows does Sally like? A. Talk shows. B. Sports shows. C. Talent shows. D. Game shows. (2)Jim doesnt like news because_. A. he thinks news is meaningless B. he thinks news is boring C. news doesnt make him comfortable D. news isnt very educational (3)Tina thinks sitcoms are . A. meaningless B. exciting C. interesting D. boring (4)Tina watches talent shows with her once a week, A. friends B. brothers C. sisters D. parents (5)From the passage, we can learn that . A. Sally and Jim like game shows B. Jim doesnt like sports shows or news C. Tina thinks game shows are funny D. Sally doesnt mind talent shows 【答案】 (1)D (2)C (3)C (4)B (5)A 【解析】 【分析】文章大意:Sally,Jim 以及 Tina 介绍了自己喜欢的节目及原因。

      (1)细节理解题根据文中语句When I have time to watch TV, I like to watch game shows, watch game shows to relax. 提示可知, Sally喜欢游戏节目,故选D (2)细节理解题根据文中语句 I dont like news, It makes me uncomfortable. 提示可知, Jim 不喜欢新闻的主要原因是新闻让他不舒服,故选C (3)细节理解题根据文中语句I think sitcoms are interesting.提示可知, Tina 喜欢 sitcom 的主要原因是感觉挺有趣,故选C (4)细节理解题根据文中语句Every Sunday I watch talent shows with them on TV.提示可 知, Tina 每周与兄弟们看才艺表演一次,故选B (5)细节理解题根据文中语句When I have time to watch TV, I like to watch game shows, watch game shows to relax. 与 I am Jim, Game shows are my favorite. 提示可知, Sally与 Jim 都 喜欢游戏节目,故选A。

      【点评】考查阅读理解本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题 的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案 3阅读理解 When I was in primary school, I got into a big argument (争吵) with a boy in my class. I forgot what the argument was about, but I will never forget the lesson I learned that day. I thought that I was right and he was wrong and he thought that I was wrong and he was right. The teacher decided to teach us a very important lesson. She brought us to the front of the class and asked him to stand on one side of her desk and me on the other. In the middle of her desk was a large, round ball. I could clearly see that it was black. She asked the boy what color the ball was. White, he answered. I couldnt believe he said the ball was white, when it was obviously(明显地) black! Another argument started between us, this time about the color of the ball. The teacher told us to change places and then asked me what color the ball was. I answered: White. It was a ball with two differently colored sides, and from his side it was white. Only from my side it was black. Sometimes we need to look at problems from the other persons view in order to(为了) truly understand his or her perspective (观点) . (1)What happened to the writer in the beginning? A. She fought with a boy in her class. B. A boy tried to teach her a lesson. C. She had a big argument with a boy. D. She argued with her teacher in her class. (2)When in the boys place, the writer changed her answer because_. A. the boy changed his answer too B. the ball had two differently colored sides C. she wanted to say sorry to the boy D. the teacher asked her to change the answer (3)From what the teacher did, we know that her teacher is_. A. strict B. friendly C. clever D. brave (4)What lesson can we learn from the story? A. Put yourself into others shoes. B. Different people have different opinions. C. Nobody can always be right. D. Everyone should be honest. 【答案】 (1)C (2)B。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.