好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2017年天津中考英语真题分析及新初三备考建议9551.pdf

19页
  • 卖家[上传人]:枫**
  • 文档编号:574811606
  • 上传时间:2024-08-17
  • 文档格式:PDF
  • 文档大小:1.13MB
  • / 19 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 2017 年天津市中考英语学科试卷分析 第一部分 考点对比 题型 题号 分值 2015 2016 2017 单选 21 1 冠词 冠词 冠词 22 1 代词 代词 代词 23 1 动词 介词 动词 24 1 名词 动词 名词 25 1 形容词 数词 时态 26 1 动词 名词 现在完成时 27 1 被动语态 时态 形容词 28 1 介词 形容词 非谓语动词 29 1 动词 非谓语动词 动词短语 30 1 数词 动词 动词短语 31 1 情景交际 副词 副词 32 1 时态 情景交际 情景交际 33 1 形容词 连词 连词 34 1 副词 时态 时态与语态 35 1 动词 被动语态 动词 36 1 连词 动词 连词 37 1 宾语从句 动词 情态动词 38 1 时态 短语 宾语从句 39 1 非谓语动词 宾语从句 连词 40 1 情景交际 情景交际 情景交际 完型填空 41 1 名词 形容词 名词 42 1 形容词 动词 动词 43 1 名词 形容词 动词 44 1 动词 名词 动词 45 1 动词短语 形容词 疑问词 46 1 名词 连词 名词 47 1 代词 动词 形容词 48 1 短语 副词 连词 49 1 名词 形容词比较级 动词 50 1 连词 名词 名词 阅读 51 2 细节题 细节题 细节题 52 2 细节题 细节题 细节题 53 2 细节题 细节题 细节题 54 2 细节题 细节题 细节题 55 2 细节题 细节题 细节题 56 2 细节题 细节题 细节题 57 2 细节题 细节题 细节题 58 2 细节题 细节题 推断题 59 2 细节题 细节题 细节题 60 2 主旨题 细节题 主旨题 61 1 细节题 细节题 细节题 62 1 细节题 细节题 细节题 63 1 细节题 细节题 推理判断 64 1 细节题 细节题 推理判断 65 1 主旨题 主旨概括题 主旨大意 补全对话 66-70 5 演讲比赛话题 看病话题 周末活动话题 完成句子 71 2 in trouble hand in went home 72 2 look after make sense worry about 73 2 close down next to come true 74 2 join in paying attention on sale 75 2 go out in peace pay for 任务型阅读 76 1 事实细节题 事实细节题 事实细节题 77 1 事实细节题 事实细节题 事实细节题 78 1 事实细节题 事实细节题 事实细节题 79 1 事实细节题 事实细节题 事实细节题 80 1 事实细节题 事实细节题 事实细节题 首字母填空 81 1 名词 名词 动词 82 1 形容词 形容词 形容词 83 1 副词 名词 副词 84 1 介词 介词 动词 85 1 动词 动词 形容词 86 1 动词 动词 介词 87 1 形容词 形容词 连词 88 1 名词 名词 名词 89 1 动词 动词 副词 90 1 连词 连词 动名词 写作 91 15 广场舞 帮助乞丐 参观天津 第二部分 难度解析 2017年中考英语已于 6 月 18 日下午五点落下帷幕,整体来看,今年的英语试卷继续保持以往简单且不失新意的特点, 乍一看试卷难度不大不过总有一些题体现出题组考察学生知识掌握是否全面之处,以单选题 38 题为例,对宾语从句的考察,主句用现在完成时代替学生比较熟悉的一般现在时,依然遵循主现从不限的原则,不过因为时态的变化,对于知识掌握不扎实的学生来说会有一定的不确定性,同时在单选题中考察了一般将来时的被动语态、选择疑问句等知识点,都是平时学生复习中比较容易忽略的知识点。

      英语整套试卷除了单选有很多新意之外, 其他几个题型难度较适中, 完形填空和阅读理解均是常考的题型难度,学生只要做题细心就没有问题,阅读 C 篇篇幅较长,且涉及一些调查数据,对于阅读困难的学生,这篇文章较有难度,在做这样的文章时,要求学生通读全文过程中做好标记, 标出重要的数据及结论、 标记体现人物观点或倾向性的感情色彩词以及否定词,对于准确理解文章的信心点有很大帮助,C 篇文章同时涉及一道猜词题、定标题以及一道判断正误题,猜词题通过代入原文分析句意就能完成,而判断正误是一道细节题,回归原文进行信息比对也可以完成,对于标题类题目可以结合整篇文章的高频词汇 Language learning解决,整体看文章虽然难,但是学生只要在平时的练习中注意阅读方法的练习,做起来就没有问题 当然,每一个考试不能跳过的题目都是首字母,今年首字母涉及的是学生熟悉的话题-地震,所以对于学生来说,从心理接受角度就比较容易,且文章涉及的词汇都不难,因此今年首字母相信学生们能取得比较不错的成绩, 不过, 文章中有几个点还是需要备考的学生们注意,比如第 82 个空 strong earthquake作为常见搭配的考察、第 84 个空动词不定式表目的 to reduce harm,reduce的拼写要正确,第 89 个空 stay alive系表结构,都是易中有难,同学们在备考中要注意对首字母文意的分析,以及对首字母每个空词性和词形的分析。

      第三部分 备考建议 2017年的中考英语试卷给即将步入初三的学弟学妹们一些复习建议: 首先,要重视基础,对于知识的学习要全面透彻,任何一个模棱两可的知识点在考试中都可能是决定考试成败的关键,所以,在备考过程中对每个知识点学习务必要准确、全面; 其次,重视书本课本永远是知识考察的根本,熟练掌握课内常考词组、句型并识记课文重点句子,务必做到课内知识拿满分; 最后,对知识的学习要扎实,既不能忽略重点知识的全面学习,也不能忽视学习方法的总结和掌握,既不能因为一时成绩的优异而浮躁,也不能因为一时的劣势而低沉,将英语学习放在日常学习总稳扎稳打的进行, 对每一个知识点进行细致而确定的学习, 相信最后一定能够在考试中取得成功 2017 天津市初中毕业生学业考试英语试卷(含解析) 二、单项填空(本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 21. Shengzhen is on ______coast near Hong Kong. It was ______ small village many years ago.A. a; theB. the; aC. 不填;不填D. the; the答案:B 解析:考查冠词。

      on the coast 指在海岸线上,第二个空 a 表示数量“一个” 22. --Is this ______ computer?--Yes, it’s ______. My mother bought it for me.A. you; meB. your; myC. yours; mineD. your; mine答案:D 解析:考查代词第一个空后面又名词,应选形容词性物主代词“你的”your,第二个空位于句末,应用名词性物主代词“我的”mine 23. When you break the rules, you should ______ to your teacher.A. apologiseB. introduceC. exceptD. compare答案:A 解析:考查动词词义辨析当你违反了规定,你需要向你的老师道歉A 道歉,B 介绍,C期望,D 比较 24. Don’t stand too close to North Americans. You’d better give them more personal ______.A. timeB. systemC. spaceD. pity答案:C 解析: 考查名词词义辨析。

      不要和北美人站的太近, 你最好多给他们留一点私人空间 Personal space 表示私人空间 25. The earth is a planet and it ______around the sun.A. goesB. goC. will goD. went答案:A 解析:考查时态地球这颗星球围绕着太阳转这句话是客观真理,应用一般现在时 goes 26. I ______ in the city since I left school.A. liveB. will liveC. was livingD. have lived 答案:D 解析:考查时态本句中 since 后加了过去时的从句,是典型的现在完成时的时间状语,因此横线处填 have done 结构,故选 D 27. Helping others makes us very______.A. lonelyB. proudC. lazyD. harmful答案:B 解析:考查形容词辨析帮助别人使我们感到非常骄傲A 寂寞的,B 骄傲的,C 懒惰的,D 有害的 28. We only planned______ the play for an hour, but in the end, we stayed for three hours.A. watchB. watchesC. to watchD. watched答案:C 解析:考查非谓语动词。

      plan 后面接不定式做宾语,plan to do 结构,故 C 项正确 29. John ______the TV and helped his mother with the housework.A. turned offB. heard fromC. joined inD. looked after答案:A 解析:考查动词短语约翰关上了电视并且帮他妈妈做家务A 关上,B 收到某人来信,C参加,D 照顾 30. My father wants me to______ doing my homework as soon as I get home.A. stand forB. win the heart ofC. stay in touch withD. get into the habit of答案:D 解析:考查动词短语爸爸想让我养成一回家就写作业的习惯A 代表,B 赢得某人的心,C 和某人保持联络,D 养成某种习惯 31. We had a football match yesterday. Our fans cheered us on ______and we felt more confident.A. slowlyB. loudlyC. nearlyD. carelessly答案:B 解析:考查副词。

      昨天我们有一场足球比赛我们的粉丝大声地为我们加油,我们感觉更自信了A 慢慢地,B 大声地,C 几乎,差不多,D 粗心地 32.---My friend and I will go finishing today. ---______ A. My pleasure.B. Thanks a lot.C. Have a nice day!D. Nice to meet you.答案:C 解析:考查情景交际我和我的朋友今天要去钓鱼祝你们玩的开心!A 我很荣幸,B 谢谢你,C 玩的开心,D 很高兴认识你 33.We’ll stay at home ______it rains tomorrow. A. andB. ifC. butD. so答案:B 解析:考查连词主句将来时,if 引导的条件状语从句用一般现在时,该句是主将从现 34. Let’s wait and see whether books ______by the Internet in the future.A. replaceB. replacedC. will be replacedD. were replaced答案:C 解析: 考查动词的时态和语态。

      让我们来看看将来书本是否会被网络所取代 时间状语 in the future 表示将来时,书本是被网络取代,因此本句是将来时的被动语态,故 C 正确 35. ---The cheese doesn’t ______good. Why don’t we go to buy some fresh cheese?---Sound great!A. seeB. findC. soundD. taste答案:D 解析:考查动词辨析横线后面是形容词,横线处应填系动词,主语是 cheese,奶酪,因此是尝起来很好吃AB 两项不是系动词,C 是听起来,D 尝起来 36.---Which do you prefer, traditional Western music ______pop music? ---Pop music. A. butB. asC. orD. from答案:C 解析:考查连词你喜欢那种音乐,传统西方音乐还是流行乐?横线前后的两个词语是选择关系,因此选 or 37. When you are travelling, bring a map because it ______ help you.A. can’tB. mustn’tC. used toD. may 答案:D 解析:考查情态动词。

      当你去旅游时,带上一个地图,它可能会帮到你A 表示有把握的否定推测,B 禁止、不许,C 过去常常,D 可能 38. Mr. Jackson hasn’t decided ______this weekend.A. where he will have a picnicB. where will he have a picnicC. where he had a picnicD. where did he have a picnic答案:A 解析:考查宾语从句宾语从句应保留特殊疑问词,后面用陈述句语序,故排除 B、D,this weekend 表示时态是将来时,因此宾语从句应用将来时 39. It’s not always safe to pay over the Internet, ______ you should be careful.A. soB. afterC. becauseD. as soon as答案:A 解析:考查连词通过网络支付有时候并不安全,所以你应该小心一些前后两句话是因果关系,so 可以用来表示结果,B 在……之后,C 因为,D 一……就…… 40. ---We have won the first prize in the match.--- ______A. Never mind.B. Nice work!C. Have a good trip!D. Wait a moment!答案:B 解析:考查情景交际。

      我们在比赛中得了第一名做得好!A 没关系,B 做得好!C 旅行开心!D 等一下!根据句义,B 项正确 三、完形填空(本大题共 10 个小题,每小题 1 分,共 10 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项 Vincent got up half past six in the morning. He hurriedly put on his clothes and finished the __41__ prepared by Grandma. His grandparents were the only two people ___42__ with him. As soon as he waved goodbye to them, Vincent ___43__ out to the small car park. Dad’s car was already there. “Good morning, Dad. You are earlier than expect,” said Vincent. And he got into the car happily. “I ___44__ you,” Dad smiled and drove off. “Me too. ___45__ can I live with Mum and you again?” asked Vincent. “I’ve told you hundreds of times. Mum will be back in two months. We will live together again then. Mum always loves her __46__ and she wants to take the chance to meet more clients,” Dad explained, “And her boss told her that she might become the manager. Are you _47___? ” “Not at all. Is work more important than me?” asked Vincent. “No, of course not. You are the most important to Mum and Dad, __48___ we have to work. You will understand us when you grow up,” said Dad as he __49___ at the school gate. Vincent got out of the __50___. Dad drove off, going back to his office. 41. A. breakfastB. lunchC. supperD. dinner42.A. workingB. climbingC. livingD. separating43.A. keptB. rushedC. pointedD. found44.A. beatB. askC. hateD. miss45. A. WhyB. WhoC. WhenD. Where46.A. houseworkB. gardenC. jobD. trousers47.A. happyB. healthyC. honestD. strict48.A. orB. becauseC. afterD. but49. A. movedB. stoppedC. metD. shouted50.A. houseB. officeC. schoolD. car答案:ACBDC CADBD 41. 解析: 考查名词辨析, 文中“ He hurriedly put on his clothes and finished the __41__ preparedby Grandma. ”意为“他迅速穿上衣服并且___完奶奶准备的___.”由第一段第一句“Vincent got up half past six in the morning.”意为“Vincent 早上六点半起床。

      得出,Vincent 吃的是早餐,所以选 AA 早餐 B 午餐 C 晚餐 D 正餐 42. 解析: 考查动词辨析, 文中“ His grandparents were the only two people ___42__ with him. ”意为“他的祖父母是唯一与他______的两个人 ”A 工作 B爬 C居住 D离开由题意可知选 C 43. 解析:考查动词辨析,文中“As soon as he waved goodbye to them, Vincent ___43__ out tothe small car park. Dad’s car was already there.”意为“一跟祖父母挥手告别,Vincent 就____出了停车场 他的父亲已经在那儿等着他 ”A 保持 B 冲 C 指 D发现由题意可知,选 B Rush out ,冲出 44. 解析:考查动词辨析,文中“I ___44__ you,” Dad smiled and drove off.”意为“我____你爸爸微笑着发动了车A 打 B 问 C 讨厌 D 想由题意可知,选 D 45. 解析:考查疑问副词辨析,文中““Me too. ___45__ can I live with Mum and you again?”asked Vincent.”意为“‘我也是。

      我能和你和妈妈一起住?’ Vincent 问道”以及 第五段第一、二、三句”“I’ve told you hundreds of times. Mum will be back in two months. We will live together again then.”意为“我跟你说了几百次了 妈妈两个月后回来那时我们又可以住在一起了有句意可知,Vincent 问的是时间 A 为什么 B 谁 C 什么时间 D 什么地方 46. 解析: 考查名词辨析, 文中“ Mum always loves her __46__ and she wants to take the chanceto meet more clients,”意为“妈妈很爱她的_____并且她想趁机会见更多的客户由题意可知妈妈爱的是工作 A 家务 B 花园 C 工作 D 裤子 47. 解析:考查形容词辨析,文中““And her boss told her that she might become the manager.Are you _47___?”意为“并且她的老板告诉她她有可能成为经理 你____吗?”A 高兴的 B 健康的 C 诚实的 D 严厉的。

      由题意可知选 A 48. 解析:考查连词辨析,文中“ You are the most important to Mum and Dad, __48___ we haveto work. ”意为“你对爸爸妈妈来说是最重要的, ______我们得工作这两个句子之间是转折关系 A 或者,否则 B 因为,引导原因状语 C 在......之后,引导时间状语 D 但是,转折连词 49. 解析:考查动词辨析,文中“said Dad as he __49___ at the school gate.”意为“当爸爸____在学校门口的时候,爸爸说道由最后一段“Vincent got out of the __50___. Dad drove off, going back to his office.”意为“Vincent 下了___, 爸爸开动了车回到了他的办公室可知爸爸是在学校门口停了下来 A 移动 B 停止 C 遇见 D 喊叫Stop the car,停车 50. 解析: 考查名词辨析, 文中“Vincent got out of the __50___. Dad drove off, going back to hisoffice.”意为“Vincent 下了___, 爸爸开动了车回到了他的公寓。

      ”A 房子 B 办公室 C 学校 D 汽车由上文“said Das as he stopped at the school gate.”以及下文“Dad drove off, going back to his office.”意为可知,Vincent 下了汽车 四、阅读理解 ( 本大题共 15 小题;51~60 小题,每小题 2 分;61~65 小题,每小题 1 分;共 25 分) 阅读下面材料,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项 A Dear Liza, I will be ten years old on Friday, 22nd July. To celebrate my birthday, I will invite severalfriends and I hope that all of you will be able to come to the party that day. There will be two parts in my party. The first part will be at the swimming pool near our school. Please bring your swimsuit (游泳衣) and a change of clothes. We have planned some pool games. My parents will be at the pool to protect the swimmers. The pool party will be from 2 to 3 p.m. The second part of the party will be at my house. A bus will take us all from the pool to my house. A singer is coming to my house. He will sing popular songs for us. I am sure you will enjoy them. The home party may last till 5p.m. Please let me know by Friday, 15th July, whether you will come to my party, so that I willknow how much food to prepare. 51. How old will Tracy be?A. SevenB. EightC. NineD. Ten52. Where will the first part of the party be?A.At Lisa’s house.B. At Tracy’s house.C. At the swimming pool.D. At a cinema.53. How long will the pool party be?A. For 1 hour.B. For 2 hours.C. For 3 hours.D. For 4 hours.54. How will they go to Tracy’s house from the pool.A. On foot.B. By bus.C. By car.D. By bike.55. Why does Tracy want to know earlier whether her friends will come?A. Her parents can protect the swimmers.B. She will know what games to prepare.C. The singer can prepare the songs.D. She will know how much food to prepare.答案:DCABD 解析: 51. 细节理解题。

      由第一段第一行 I will be ten years old on Friday, 22nd July.(七月 22 日,周五的那一天我即将满十岁 )可知 Tracy 将要 10 岁了,即答案为 D52. 细节理解题由第二段第一行 The first part will be at the swimming pool near our school.(生日派对的第一部分将在我们学校旁边的游泳馆进行 )可知答案为 C53. 细节理解题由第二段第四行 The pool party will be from 2 to 3 p.m.(泳池聚会将从下午2 点持续到下午 3 点 )可知泳池聚会持续了 1 小时,即答案为 A54. 细节理解题由第三段第一行 A bus will take us all from the pool to my house.(有一辆公交车将把我们从泳池送到我家 )可知他们是乘坐公交车去 Tracy 的家,即答案为 B55. 细节理解题由第四段第一二行 Please let me know by Friday, 15th July, whether you willcome to my party, so that I will know how much food to prepare.(请于 7 月 15 日,周五之前让我知道你是否将参加我的生日聚会, 这样我就可以知道要准备多少食物) 可知她是想知道要准备多少食物,即答案为 D。

      B On my recent trip to Sydney with my parents, we visited the Wildlife Park. The Wildlife Park has lots of different animals and birds. Some are native (当地的) to Australia and can only be found there. There are over 600 animals there, including kangaroos, koalas and crocodiles (鳄鱼). They are kept in their natural environment. I like the Wildlife Park better than a zoo where most of the animals are in cages (笼子). We first spent some time with the kangaroos. We were allowed to touch and feed them. It was very exciting to be so close to them. There were koalas there too. They looked very cuddly (令人想拥抱的). Although we were not allowed to carry them, I got to take a photo with one. It is a wonderful souvenir (纪念品) of my holiday in Sydney. The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles. Some of them are really big and scary (吓人的) with huge teeth! I did not want to get too close to them. There was also a bird show. The keepers showed us different species (种类) they had. I saw an old parrot which could “talk”. It made a great impression on me. I enjoyed the trip very much. There was so much to see. 56. Where is the Wildlife Park?A. In Sydney.B. In Cairo.C. In Athens.D. In Rome.57. What is a wonderful souvenir of the writer’s holiday?A.A parrot that could talk.B.A chance to feed a koala.C. A photo with a koala.D. Food for the kangaroos.58. Why didn’t the writer want to get very close to the crocodiles?A. They lived in water.B. The writer was afraid of them.C. The writer did not want to feed them.D. The writer did not like the smell of saltwater.59. Which of the following is true?A. The kangaroos are kept in cages in the Wildlife Park.B. The writer travelled to the Wildlife Park alone.C. The writer went to see koalas first.D. The writer watched a bird show.60. How did the writer feel after visiting the Wildlife Park?A. Excited.B. Unhappy.C. Bored.D. Hopeless.答案:ACBDA 解析: 56. 细节题。

      根据第一段“On my recent trip to Sydney with my parents, we visited the WildlifePark.”可知,野生动物园是在悉尼,故答案选 A57. 细节题根据第三段后半部分“There were koalas there too. They looked very cuddly ( 令人想拥抱的). Although we were not allowed to carry them, I got to take a photo with one. It is awonderful souvenir (纪念品) of my holiday in Sydney.”可知作者的绝妙的纪念品是拍到的考拉的照片故答案选 C58. 推断题根据“The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles. Some ofthem are really big and scary (吓人的) with huge teeth! I did not want to get too close tothem.”可知“我”害怕的原因是因为鳄鱼很大、很吓人,有着巨大的牙,让“我”觉得很害怕。

      故答案选 B59. 细节题题目是:下面哪一个是正确的?根据第二段“There are over 600 animals there,including kangaroos, koalas and crocodiles (鳄鱼). They are kept in their natural environment.”可知野生动物园并不是大多数动物都在笼子里,而是生活在自然环境中故 A 错误根据第一段“On my recent trip to Sydney with my parents, we visited the Wildlife Park.”可知作者并不是自己去的, 是和父母一起去的, 故B错误 根据第三段首句“We first spent sometime with the kangaroos.”可知作者第一个去看的是袋鼠,不是考拉,故 C 错误根据倒数第二段“There was also a bird show. The keepers showed us different species (种类) theyhad. I saw an old parrot which could ‘talk’. It made a great impression on me.”可知,作者看了一场鸟的表演,故 D 正确。

      60. 主旨态度题 根据作者游览野生动物园的经历和最后一段中“I enjoyed the trip very much.”可知,作者很兴奋、激动,很喜欢这次游览的经历A:激动的、兴奋的;B:不高兴的;C:无聊的;D:绝望的、无望的故 A 符合题意C As an English, I can speak three languages---English, German and French, so do you think the British people are very good language learners? The fact is that they aren’t. Some statistics(数据)from the survey done by the European Commission(欧盟委员会)showed that 62% of the British people only speak English,38% speak at least one foreign language and 18% speak two or more. Compared with the British people, 56% of the people in other European countries speak at least one foreign language and 28% speak two or more. From this you can see that the British people are famous for not speaking foreign languages and that they are not good language learners in Europe. And the survey also showed that English is the most widely-spoken foreign language. Many European people can have a conversation in English. That’s why many people don’t think it is necessary to learn a foreign languages. In Britain, students are not required to learn a foreign language. That means learning a foreign languages is only an option at school. In UK schools it is common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14. So why don’t students continue learning foreign languages at school? Because they think it is more difficult to get good mark in languages than in other subjects such as science or history. To solve this situation, the British government is looking for different ways to improve language learning at school. One way is to start learning it at a much younger age. Another one is to give school children more choices. Changing the British attitude(态度)to learn foreign languages may be a hard task but the government decides to try! 61. Which country does the writer come from?A. AmericaB. ChinaC. BritainD. Egypt62. Which of the following about the British people is true?A. They are good language learners.B. 62% of them speak two or more languages.C. They are famous for speaking foreign languages.D. More than half of them only speak English.63. According to the passage, students in Britain prefer to learn_______.A. science or GermanB. history or GermanB. science or historyC. German or French64. In Paragraph4, “an option” means _______.A. a choiceB. a gameC. a mistakeD. a conversation65. What is the best title of the passage?A. Speaking EnglishB. Foreign Language Learning in UKC. School in UKD. Young English Learners答案:CDBAB 解析: 61. 细节理解题。

      由文章第一段第一行 As an English 可知作者是一个英国人,故选 C 项62. 细节理解题由文章第二段第二行 62% of the British people only speak English 可知超过一半的人只说英语,故选 D 项63. 推理判断题由文章第四段第三行与第四行 Because they think it is more difficult to getgood mark in languages than in other subjects such as science or history 可知他们认为在语言学科上去的好成绩比像科学和历史这样的学科更难,可推断出他们更喜欢科学和历史, 故选 B 项 64. 推理判断题由文章第四段第一行与第二行 In Britain, students are not required to learn aforeign language. That means learning a foreign languages is only an option at school 可知在英国,学生并不强制学习外语这意味着学习外语知识一种选择,故选 A 项。

      65. 主旨大意题文章第一段 do you think the British people are very good language learners?和最后一段第一行 Changing the British attitude(态度)to learn foreign languages may be ahard task but the government decides to try!主要围绕英国人学习外语的介绍和态度展开,且每一段中都出现了 foreign language 的关键词,故选 B 项五、补全对话(本大题共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整 (选项中有两项是多余的) A. How long have you learned it?B. Sorry, I can’t.C. Yes, I’d like to.D. That’s the main thing.E.In a week.F.Can you cook noodles?G. That’s wrong.A: Hi, Jason. Would you like to come over to my home this weekend? B: ___66___ What are we going to do together? A: We’re going to play chess on Saturday morning and I am going to cook noodles for you. B: Are you joking? ___67___ A: Of course I can. I’ve learned cooking on TV. B: ___68___ A: For two days. My parents have been away on business so I cook by myself. B: When will they come back? A: ___69___ During these days, I have to do a lot of things alone. B: I’m sure you will have a special experience. A: Yes. ___70___ I like trying new things. B: You bet! See you then. A: See you. 答案:66. C 67. F68. A69. E70. D 六、完成句子(本大题共 5 小题,每小题 2 分,共 10 分) 根据中文意思完成句子,每空限填一词。

      71. 我们昨天四点半回家的We __________ __________ at half past four yesterday. 答案:went home 72. 别为我担心,我会没事的Don’t __________ __________ me. I’ll be all right. 答案:worry about 73. 努力学习,你的梦想就会实现Work hard, and your dream will _________ __________. 答案:come true 74. 这种玩具汽车正在这个商店中出售This kind of toy car is __________ __________ in the shop. 答案:on sale 75. 这本书讲述了坏人如何为自己的行为付出代价The book tells us how bad people _________ __________ their actions. 答案:pay for 七、任务型阅读(本大题共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 阅读下面短文,根据短文内容完成句子 Hans Christian Andersen, a great Danish(丹麦的)writer, is very famous for his fairy tales (童话).He wrote a lo of best-known stories such as The Emperor’ s New Clothes and The Ugly Duckling. His fairy tales have brought happiness to children across the world. The tales have versions(版本)of over a hundred languages. Andersen was born in Denmark in 1805. When he was still a young boy, he was already very clever and imaginative(富于想象力的). He created a small toy theatre and made clothes for his puppets(木偶). He also loved reading. In 1816, his father died and he learned to be a tailor(裁缝). Later he worked in a factory. At the age of fourteen, Andersen moved to the capital of Denmark to become an actor and gave performances(演出)in the Royal Danish Theatre. However, his voice changed when he grew older, so the job had to stop. Then he began to write poems and fairy tales. In the spring of 1872, Andersen fell out of bed and didn’t get well again. He lived until 1875 and died peacefully at the home of his close friends. 76. Hans Christian Andersen is very famous for_______.77.Andersen created a small toy theatre and _______ for his puppets.78.Andersen moved to _______ to become an actor.79. Andersen couldn’t give performance because_______.80. In 1872, Andersen _______ and didn’ t get well again.76. 答案:his fairy tales解析: 考查细节题。

      根据文章第一段第一句话 “Hans Christian Andersen, a great Danish (丹麦的)writer, is very famous for his fairy tales(童话).”可知安徒生因童话故事出名77. 答案:made clothes解析:考查细节题根据文章第二段第三句话 “He created a small toy theatre and madeclothes for his puppets(木偶).”可知安徒生为他的木偶制作衣服78. 答案:the capital of Denmark解析:考查细节题根据文章第三段第二句话 “Andersen moved to the capital of Denmarkto become an actor and gave performances(演出)”可知安徒生搬到了丹麦首都,成为了一名演员79. 答案:his voice changed解析: 考查细节题 根据文章第三段第三句话 “However, his voice changed when he grewolder, so the job had to stop. “可知安徒生长大后变音了,所以放弃了表演。

      80. 答案:fell out of bed解析: 考查细节题 根据文章最后一段第一句话 “In the spring of 1872, Andersen fell out ofbed and didn’ t get well again.”可知安徒生从床上摔了下来,没能痊愈八、综合填空(本大共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整每空限填一词 Lan Lan, a student of Grade Seven in Lushan, was taking a drawing class in a tent on April 23. Guess what she drew---a house with wings. When the teacher asked why she did so, Lan saidif her house could f_____81____, it wouldn’t fall down in an earthquake. Lan’s hometown was hit by a s_____82____ earthquake on April 20. At least 196 people was killed and more than 11,0000 were injured. Many people became homeless. Soldiers and doctors q_____83____ arrived in the area, saving people and rebuilding homes. Lots of money was sent there to help all those in need. Although we can’t prevent(阻止)an earthquake from happening, we can use some methods to r_____84____ harm. During an earthquake, do not jump out of high buildings because it is very d_____85____. Another method is to cover your head and neck u_____86____ a strong table or desk. If there is no shelter(躲避处)nearby, you can also stay by a wall, and cover your head and neck with your arms and hands. And then you must keep calm and stay there u_____87____ the shaking stops. Japan is a c_____88____ which lies on the earthquake belt(地震带)and it is very good at dealing with earthquakes. From a very young age, the Japanese are already taught how to survive(幸存)them. Students often receive earthquake training. Almost in every Japanese family you can find a survival kit (救生装备)with a flash-light, a radio, water and enough food for several days. This helps people to stay a_____89____ after an earthquake. “There should be more safety t_____90____ at schools in our country,” said Xu Jiannong, an education expert in Beijing. There is no more truth than this when one’s life is the most important of all. Keys: 81. fly82. strong83. quickly84. reduce85. dangerous86. under87. until88. country89. alive90. training九、书面表达(本大题共 15 分) 91.英国学生 Frank 八月底将要来到天津并住在李明家。

      请根据以下提示,以李明的名义给Frank 写一封电子邮件 (1)Frank 到来前,你们会给他准备好房间2)你爸爸送你们上学,妈妈做美味的食物 (3)周末你们会邀请 Frank 游览天津,如逛古文化街、乘船游海河 (4) Frank 喜欢打排球,你们可以一起看天津女排比赛5)你相信…… 参考词汇:古文化街 Tianjin Ancient Cultural Street 海河 Haihe River 天津女排 Tianjin Women’s Volleyball Team 要求: (1)词数:80~100 个2)电子邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥Dear Frank, I’m happy to hear that at the end of August you will come to Tianjin to study and stay with my family. I’m writing to say welcome to you. Before you arrive, we will…… Looking forward to seeing you soon. Li Ming One possible version Dear Frank, I’m happy to hear that at the end of August you will come to Tianjin to study and stay with my family. I’m writing to say welcome to you. Before you arrive, we will get a room prepared for you. My mother is going to cook delicious food while my father is going to drive us to school. There are many places of interest in Tianjin. Therefore, we have made a plan to show you around Tianjin at weekends. For instance, we can either pay a visit to Tianjin Ancient Cultural Street or enjoy the fantastic views along Haihe River by boat. Besides, I have heard you are very fond of playing volleyball. Then how about watching the matches between Tianjin Women’s Volleyball Team against other teams? I believe we will have fun together.(100words) Looking forward to seeing you soon. Li Ming 【解析】 1. 审题:确定主体时态为一般将来时;注意人称的变换使用,以第一人称为主。

      2. 内容:即是对要点的准确翻译,并添加细节使逻辑合理、内容流畅注意高级词汇及词组的运用,如get...prepared、drive...to...、places of interest、be fond of、for instance、 pay a visit to、show...around等 注意高级句式的使用,如while引导的从句表示前后对比;either...or...引导的并列结构;how about doing sth?句型的使用等 注意长短句结合 3. 逻辑:注意逻辑词或连词的使用,如besides, therefore等4. 语法+拼写:注意细心检查。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.