
八年级英语下册任务型阅读易错大盘点.pdf
23页最新八年级英语下册任务型阅读易错大盘点(w ord)一、八年级英语下册任务型阅读专项练习( 含答案解析)1. 任务型阅读My school is so beautiful. It is in a small village in Germany. There's a special activity in myschool. And I'm sure you've never heard about it. It is called Abi-Ulk. It's the favourite day for us.Every summer in our school, we have the Abi-Ulk day. On that day, students will no longer takelessons in classrooms but rush onto the playground. They can play games together and have funfor a whole school day. How about the teachers? They have to sit in an obstructed ( 堵住的)area to ensure that they can't control the students on the other side of the playground.Last year's Abi-Ulk impressed me a lot. I still remember that it was a hot day. We all went to theplayground. B ut this time, we didn't just play games but had a water fight! Everyone had a watergun. We ran after each other and tried to shoot others with water. The fight was so exciting!After an hour; we all got wet. Then, the school band started to play. Teachers came from their"obstructed area" and joined us. We danced and sang. What a fun day!( 1) Where is the sch o o l?( 不超过 10 个词)(2) Why do the teachers have to stay in an obstructed area on Abi-Ulk d a y ? ( 不超过 10 个词)(3) What did the writer mainly want to tell us in Paragraph 3 ? ( 不超过 15 个词)【 答案】 (1) In a small village in Germany.(2) B ecause students can do anything that they want to do.(3) Last year's Abi-Ulk impressed me a lot.【 解析】 【 分析】主要讲了作者学校特殊的活动一一Abi-Ulko( 1 ) 根据It is in a small village in Germany.可知学校在德国一个小村庄里,故填In a smallvillage in Germany.(2) | 艮 据 They have to sit in an obstructed ( 堵 住 的 ) area to ensure that they can't controlthe students on the other side of the playground. 可知老师待在堵住的地方目的是不能控制学生,即学生可以做他们想做的任何事情,故填B ecause students can do anything that theywant to do.( 3 ) 根据Last year's Abi-Ulk impressed me a lot.可知主要讲了去年的Abi-Ulk活动让作者印象深刻,故填 Last year's Abi-Ulk impressed me a lot.【 点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。
2 . 从方框中选择五个还原到短文中In Australia there is a famous island called Fraser Island. A great many visitors come here forholidays every year. Why? The reason is that it is s pe c i a l . . In fact, it is the largest sandisland in the world. It's about 175 kilometers long and 25 kilometers wide.Though the island is a popular place of interest, there is no airport on the island. The longbeach along the east coast works as the a i r po r t . .On the island there are sand hills without any plants, but there are forests with old trees,beautiful flowers and over a hundred lakes, too. .Every year, visitors come to enjoy the island's natural beauty. People like camping and hikingher e. . Animals were Idled for food and this made them in danger of extinction ( 灭绝 ) .They threw rubbish everywhere, and the lakes were seriously polluted.. Rules have been set up. For example, visitors are not allowed to use motorboats( 摩托艇)or go fishing in the lakes, and they mustn't leave any rubbish.A. Planes arrive and leave from hereB. Anyone who breaks the rules will be punishedC. The island is completely made of sandD . Unluckily, visitors have caused many problemsE. Many kinds of birds and animals live in the forestF. So it is time to protect the environment of the island: 答案】C; A; E; D; F【 解析】 【 分析】本文介绍了 Frase门slan d ,并呼叮人们要保护环境。
A. Planes arrive and leave from here.飞机从这里起飞B. Anyone who breaks the rules will be punished.任何违反规则的人都将受到惩罚C. The island is completely made of sand.这个岛完全是由沙子构成的D . Unluckily, visitors have caused many problems.不幸的是,游客带来了许多问题E. Many kinds of birds and animals live in the forest.森林里有许多鸟类和动物F. So it is time to protect the environment of the island 所以是时候保护岛上的环境了1) 根据 The reason is that it is special 和 In fact, it is the largest sand island in the world 可文应是,这个岛完全是由沙子构成的,故选C 2) 根据上文是 Though the island is a popular place of interest, there is no airport on theisland. The long beach along the east coast works as the airport,可知下文应是,飞机从这里起飞,故选A。
3 ) 根据上文是 On the island there are sand hills without any plants, but there are forestswith old trees, beautiful flowers and over a hundred lakes, too.可知下文应是,森林里有许多鸟类和动物,故选E 4 ) 根据 Every year, visitors come to enjoy the island's natural beauty. People like campingand hiking here.和 Animals were killed for food and this made them in danger of extinction. Theythrew rubbish everywhere, and the lakes were seriously polluted.可知应是,不幸的是, 游客带来了许多问题,故 选 D 5 ) 根据下文是 Rules have been set up. For example, visitors are not allowed to usemotorboats ( 摩托艇) or go fishing in the lakes, and they mustn't leave any rubbish.可知上文应是,所以是时候保护岛上的环境了,故选F。
点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅3 . 假设你是你校英文报的专栏作者,下面这篇你的文章在排版时段落顺序出了错,请根据你的写作框架,重 新 将 A - D四个段落填入(1)的① - ④ 小题相应的横线上,并完成第( 2)小题1)将 A—D 四个段落填入①. ④小题相应的横线上AIn a word, it's good for us students to join school clubs to develop ourselves in an all-round( 全面的) way. Why not choose a club right now and go for it?BNowadays, some students think joining school clubs influences their studies. B ut I don't thinkso. I think it's important for us students to choose our favorite club and join it.CLi Hong from C lass 3 was once a shy girl. B ut after joining the club, she works on her abilities byhelping others in study and organizing activities. She now becomes more outgoing. /zAs teenagers,we should not always get 'buried' in our books," said Zhang Xuan, my deskmate. /zl am now in anEnglish drama ( 戏用U) club, in which I can both practice my English and improve my acting skills.DSchool clubs play an important part in our school lives. They can make our lives better andimprove us as well. In the clubs, we can develop our hobbies and interest. B y joining clubs, notonly can we get skills and knowledge but also experience and friendship.. ......................................................................................... 1( D Condudon( 结论)② Example③ Opinionr. . . - . . . . 一 :©Reason①②③④( 2) What's the main subject ( 主题)of this writing?A. Making friends. B. Learning English.C. Joining school clubs. D . D oing part-time jobs.【 答案】(1) B; D; C; A(2) C【 解析】 【 分析】短文大意:本文是一篇议论文,通过李红由害羞向外向的转变,论述了加入学校社团的重要性,得出参加学校社团不仅可以获得技能和知识,还可以获得经验和友谊的结论。
1 ) 本文是一篇议论文要先有论题I think it's important for us students to choose ourfavorite club and join it.可知这是一个讨论题目,故选B 2 ) 有了论题要进行论证,此处是介绍加入学校社团的重要性School clubs play animportant part in our school lives.( 学校社团在我们的学校生活中扮演着重要的角色) 故选D o( 3 ) 此处需举出例证加以证明Li Hong from C lass 3 was once a shy girl. B ut after joining theclub, she works on her abilities by helping others in study and organizing activities. She nowbecomes more outgoing.故选 C ( 4 ) 最后得出论证In a word, it's good for us students to join school clubs to developourselves in an all-round way.总而言之,加入学校俱乐部全方面开发自己对我们是有好处的,为什么现在不加入一个俱乐部去,爱好它呢,故选A。
5 ) 考查主旨理解根据 it's good for us students to join school clubs to develop ourselves inan all-round way. Why not choose a club right now and go for it ? ,结合文中的举例, 可知介绍的是加入学校俱乐部的重要性,故选C 点评】此题考查任务型阅读理解这个问题是对文章进行排序我们先确定文章的体裁是议论文,然后根据议论文的特点,找到文章的论点、论据和论证,然后将各个选项阅读一遍,确定这几个选项的顺序对于文章的主题可根据文章的中心思想判断4. 请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡It is necessary for children to help their parents with housework. B ut most parents may find itdifficult to get their children to help with it, because children usually enjoy playing games insteadof doing housework. However, I have some good ways to get my children to do housework. Hereis an example."Mum, what's next week's housework? Let Kitty and me choose the cards. I can't wait. It'sinteresting!"When my son, 7-year-old Tommy shouted, I began to put all the cards on the sofa. On the cards,I wrote some words like these, "wash the car, take out the rubbish, make the bed, do the dishes,clean the living room, sweep the floor; wash the clothes, take the dog for walks, water theflowers" and so on.Kitty and Tommy chose two cards for each day from Monday to Friday. Then they wrote themdown on their notebooks. Tommy likes to take the dog for walks best while Kitty enjoys cleaningthe living room. Soon the two kids had fun taking away all the cards. And I didn't need to worryabout the housework again. Of course, on weekends, I usually do the housework myself and setthe children free.The thing that children usually enjoy—The age of TommyThe place where the writer wrote the housework—The thing that Kitty enjoysThe time that the writer usually does the housework herself—: 答案】 Playing games; 力 seven; On the cards; C leaning the living room; On weekends【 解析】 【 分析】大意:文章主要介绍了作者让自己的孩子帮忙做家务的方法。
1 ) 细节题°根据第一段because children usually enjoy playing games . 因为孩子们通常喜欢玩游戏,可知孩子们通常喜欢玩游戏故答案为Playing games 2 ) 细节题根据第三段When my son, 7-year-old Tommy shouted当我的儿子,七岁的Tom喊叫的时候,可知Tommy七岁了故答案为力seven 3 ) 细节题根据第三段On the cards, I wrote some words . 在卡片上,我写一写单词,可知作者是写在卡片上故答案为On the cards 4 ) 细节题根据第四段Kitty enjoys cleaning the living room.可 知 , Kitty喜欢打扫卧室故答案为 C leaning the living room( 5 ) 细节题根据最后一句 on weekends, I usually do the housework myself and set thechildren free.可知,作者周末的时候通常自己做家务故答案为On weekends 点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。
5. 信息归纳,请阅读下面一篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡An American in B eijing Lives His C hinese D reamWearing his bright red armband ( 袖 章 ) and speaking fluent Mandarin ( 普通话) , 62-year-old Terry could be taken for any regular C hinese man from a distance.His C hinese name is Gao Tianrui. He became interested in C hinese culture as a teenager whenhe read the Tao Te C hing by Laozi. At 18, he took a ship to Taiwan to learn C hinese. On the shipthe captain advised him to have a C hinese name.*' He named me Gao Tianrui, based on thepronunciation ( 发音) of my English name," he said. Then he first visited B eijng in 1987 onbusiness.Gao Tianrui lives in a Siheyuan with other three families. His neighbors are very helpful andfriendly. Gao Tianrui once didn't know much about C hinese living habits and his neighbors helpedhim to overcome difficulties. Gradually, he could speak C hinese fluently.Having lived in B eijing for more than 20 years, Gao Tianrui has also finally achieved his C hinesedream: becoming a public security ( 安全) volunteer. Life as a"Xicheng D ama" has even madehim an' online celebrity. Xicheng D ama is a club for volunteers, usually women in late middle-age,who roam ( 漫 步 ) the streets of downtown at B eijing's Xicheng district. And now Gao Tianruihas joined their club."I like helping others", he said. "I live in the Siheyuan and my neighbors and I usually help eachother...This is where I live, where my friends are and where I call home."Information CardThe thing that Guo Tianrui became interested in as a teenager—The person who gave Terry his C hinese name—The time that Gao Tianrui first visited B eiing—The place that Gao Tianrui lives in—The C hinese dream of Gao Tianrui—: 答案】 C hinese culture.; the captain.; in 1987.; a Siheyuan.; becoming a public securityvolunteer.【 解析】 【 分析】主要讲了住在中国北京的美国人一一高天瑞。
1 ) 根据 He became interested in C hinese culture as a teenager 可知高天瑞青少年时对中国文化感兴趣, 故填C hinese cultureo(2) | 艮 据 On the ship the captain advised him to have a C hinese name." He named me GaoTianrui可知是船长给起得名字,故填the captain 3 ) 根据 Then he first visited B eijng in 1987 on business.可知在 1987 年第一次参观北京,故填 in 1987o( 4 ) 根据 Gao Tianrui lives in a Siheyuan with other three families.可知高天瑞住在四合院,故填 a Siheyuario(5) 根据 Gao Tianrui has also finally achieved his C hinese dream: becoming a public security( 安 全 ) volunteer.可知高天瑞的梦想是成为一名公共安全的志愿者,故 填 becoming apublic security volunteer。
点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题从文中仔细寻找答案6. 任务型阅读D ear C ousin,As you know, I will graduate ( 毕 业 ) in a few months and I can*t decide what I should doafter graduation. I had planned a two-month trip to Argentina. I'm sure it will be fantastic. B utI just found out that I have been accepted for the internship ( 实习期) at American Airlines. If Iwork hard, perhaps they will offer me a job at the end of the summer.This happened to anotherstudent last summer. B oth are great, but I really need your help in making the right decision.If I travel to Argentina, I can relax and have fhn with my friends. I have never taken a holidaywith them and this might be the last time we can all travel together. Once I start working, itwill be difficult to find so much time for a holiday. As for the internship, if I take it, I probablywon't get any time to relax. I w川 have to start the day after graduation and I'll be busy workingall the time. It will be very stressful ( 有压力) .D espite ( 尽 管 ) the tress, it will be a good start for me to work for AmericanAirlines. Although I won't get paid, I will get experience. However, travelling to American willlet me practise my Spanish and I know that many companies want people with good Spanishskills. I also promised my ends that I would go with them. I really don't want to them down( 让… … 失望) .What should I do?l'm looking forward to your advice.Yours.Susan根据材料内容完成下列任务。
1) Has Susan ever had a holiday with her friends?(2) If Susan chooses me internship at American Airlines, when should she start to work?(3) If Susan works hard during the internship, she may get a job and some money.(4) The trip to Argentina will help Susan with her Spanish.(5) Susan wrote this letter mainly to___.A. say sorry to her cousinB. offer help to her cousinC. ask her cousin for adviceD. say thank you to her cousin[ 答案] (1) No, she hasn't.(2) The day after graduation.(3) 0(4) 0(5) C【 解析】 【 分析】本文是苏珊写给表兄征求意见的信。
( 1)细节理解题,根据第二段 I have never taken a holiday with them and this might be thelast time we can all travel together可知苏珊从没有和朋友一起度过假,故填No, she hasn't.( 2)细节理解题, 根据第一段 As you know, I will graduate ( 毕业)in a few months and Ican't decide what I should do a代 er graduation.可知她将在毕业之后工作,故填 The day aftergraduation.( 3)细节理解题,根据第三段Although I won't get paid, I will get experience.可知苏珊得不到工资,因此错误 4)细节理解题, 根据第三段 However, travelling to American will let me practise mySpanish and I know that many companies want people with good Spanish skills 可知去美国有助于作者学习西班牙语,因此错误。
5)主旨大意题,通读全文可知苏珊写这封信是为了征求意见,故选C 点评】考查学生对文章的理解,需要学生认真阅读原文,从中找出正确答案7. 任务型阅读Susan C ain was a shy girl. She always had a hard time talking with new people. B ut when shegrew up, she became a reporter. B ut Susan thought that her shyness made her abetter reporter. "B eing shy makes me more believable-people feel more comfortable aroundme, wshe said.The Shyness Institute reports that almost half of all people say that they are shy. Some peopleare not shy when they are with their friends. For other people, shyness can be amental ( 精神的)problem. They become so worried that they cannot speak in front ofpeople.B ut why are some people shy?Scientists once did a study on two-month-old babies. They found that of every five babies,one was very active ( 活跃的)And one of every five babies was always quiet. Thesebabies might be shy when they grew up.Family affect ( 影响)shyness. Studies show that children who are shy usually haveparents that have fewer friends and fewer family activities.People who are outgoing are sometimes more successful. Shy people may feel that they havea disadvantage. B ut shyness C all be an advantage. They are good friends becausethey listen more than they talk. This can also make them successful.根据材料内容从方框中选择合适的句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确,其中有一个句子是多余的。
A. For example, children who are always criticised ( 批评)by their family can become shy.B . This kind of baby liked to make noise.C . Shy people are often very good at listening.D . Most people don't like to make friends with shy people.E. This job is usually for a person who likes to talk in front of people.F. B ut when they are in a new environment, they become afraid.答案】E; F; B; A; C【 解析】 【 分析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了害羞的原因以及好处 1 ) 考查上下文联系,根据后文 B ut Susan thought that her shyness made her a betterreporter.可知但苏珊认为她的羞怯使她成为一名更好的记者,由此推知此处讲述记者一般是什么样的人,故选E 。
2 ) 考查上下文联系,根据前文 Some people are not shy when they are with theirfriends.可知有些人和朋友在一起的时候不害羞,但是到了一个新环境会害怕,故选F 3 ) 考查上下文联系,根据前文 They found that of every five babies, one was very active 可知每五名婴儿中,一个非常活跃的,他们喜欢制造噪音,故选B 4 ) 考查上下文联系,根据前文Family affect ( 影 响 ) shyness.可知家庭会影响孩子是否害羞,故选A 5 ) 考查上下文联系,根据前文B ut shyness C all be an advantage可知此处介绍的是害羞的好处,故选C 点评】考查学生对文章的理解以及信息掌握能力8 . 任务型阅读CI'm Sarah. I had little passion ( 激' 情) in my life before. B ut what happened the other daychanged my mind. It was then that I learned how important it is to have a passion in life.That day I went home in Mum's car. When Mum stopped at a red light, someone on the sideof the road caught my eye. It was a man dressed in rags ( 衣 衫 褴 褛 ) .He washomeless. That didn't interest me, because I had seen many people like him before. Thosepeople usually looked unhappy and hopeless.B ut this man was different in some way. He was not sitting alone with a sad look. Instead( » 目反) ,he had a radio in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemedto be the most precious ( 珍贵的) thing he had."Mum, why does that man have a radio although he's homeless?"! asked."Maybe he bought it, "she answered."B ut why didn't he use the money to buy food or clothes?He paid for something that he didn'tneed."WellzSarah,sometimes food and clothes aren't the most important."That man must love music so much that he bought a radio instead of food or clothes. I soonknew that happiness is the key to life.Since men I am always thinking of what is truly important in life. A home, a meal, clothes-these things are only part of the life. What we often forget is that we all need a light on a darkday. We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going.根据材料内容完成下列任务。
1) How did Sarah go home that day?(2) What was the homeless man doing when Sarah saw him?(3) 判断:Sarah had a talk with the homeless man.(4) 判断:Sarah wanted her mum to buy a radio for the homeless mall.( 5) What can we learn from the passage?A. Be happy with what we have.B. Always ask for he| p when in double.C. It's hard to give people the help they need.D . Happiness is more important than anything else in life.【 答案】(1)By car.(2) D ancing happily to the radio music.(3) 0(4) 0(5) D【 解析】 【 分析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了快乐是我们生活中最重要的东西。
1 ) 细节理解题,根据第二段That day I went home in Mum's c a r .可知那天萨拉坐车回家,故填By car.( 2 ) 细节理解题,根据第三段 Instead ( 相 反 ) ,he had a radio in his hand and was dancinghappily to the m usic.可知当萨拉看见他的时候,那个无家可归的人正在快乐的跳舞,故填D ancing happily to the radio music.(3 ) 细节理解题,通读全文可知萨拉没有和那个无家可归的人交谈,因此错误 4 ) 细节理解题, 根据第三段 Instead ( 相 反 ) ,he had a radio in his hand and was dancinghappily to the m usic.可知那个无家可归的人有收音机,因此错误 5 ) 推理判断题,根据最后一段 We all need a passion which gives a person the happinessthey need to keep go in g.可知快乐是每个人生命之中最重要的东西,故选D 。
点评】这篇短文内容比较简单,理解不难各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改9. 任务型阅读(1)不同的文化往往有着截然不同的风俗习惯,然而对一样东西的企盼却是相同的,那就是好运在东方文化中,红色、数 字 8 等常被视为好运的象征而在西方英语文化中,又有哪些代表好运的文化符号呢?请你根据以下描述选择与1-4小题最匹配的图片并回答第5小题In some cultures, the foot of a rabbit is carried as an amulet ( 护身符) believed tobring good luck. This belief is held in many parts of the world including Europe, C hina, Africa,and North and South America.Wishing upon a wishbone is an old custom. It includes two people who would breakthe wishbone. The person with a bigger piece makes a wish. The wishbone's shape is just like theletter "Y".In old days, old boots or shoes were said to hold the good spirit and courage of theirowners. So it was a common belief that an old boot was a good luck charm ( 魔力).C lover is actually a type of wild plant with flowers shaped like cotton balls and usuallyhas three leaves on each stem ( 茎). In fact, it is very difficult to find a four-leaf clover.C. D. I_________________(2) We can probably read the passage in the part of a magazine.A. sports B. culture C. news D . health【 答案】(1) C; A; D; B(2) B【 解析】 【 分析】 本短文描述了四件物品:兔子的脚印、许愿骨、旧靴子、四叶草,要求将物品的图片与其对应的描述配对。
1) 根据 In some cultures, the foot of a rabbit is carried as an amulet ( 护身符) believed tobring good luck. This belief is held in many parts of the world including Europe, C hina, Africa,and North and South America,在一些国家,兔子的脚被当做护身符被认为能带来好运这种信仰在时间很多地方包括欧洲、中国、非洲和南北美洲都有可知说的是兔子,选 项 C图片是兔子和兔子的脚印,故选C 2) 根据 Wishing upon a wishbone is an old custom. It includes two people who would breakthe wishbone. The person with a bigger piece makes a wish. The wishbone's shape is just like theletter "Y".在许愿骨上许愿是一个古老的风俗习惯。
他包括打破许愿骨两种人这个人拿着大的一块许愿许愿骨的形状像字母Y选项A 的图片是Y 的形状,故选A3) 根据 In old days, old boots or shoes were said to hold the good spirit and courage of theirowners. So it was a common belief that an old boot was a good luck charm ( 魔力). 在古代,旧靴子或写据说装着好的精神和主人的勇气因此这是一个共有的信仰,旧靴子具有好运的魔力选项D 的图片是一双靴子故选D 4 ) 根据 C lover is actually a type of wild plant with flowers shaped like cotton balls andusually has three leaves on each stem ( 茎 ) . In fact, it is very difficult to find a four-leafclover.四叶草实际是是开花的野生植物,形状像棉花球通常在每个茎上有三个叶。
事实上要找到一个四叶草是很难的选 项 B 的图片是四叶草故选B 5 ) 文章出处题根据文章内容描写的不同的国家的幸运的东西是不同的可知这篇文章出处杂志的文化部分故选B 点评】此题考查任务型阅读理解我们根据文章描写的东西选择正确的图片对于文章的出处要根据文章的内容确定10 . 根据短文内容,完成各题The B rowns are English. Now they are in B eijing. ( 1) This is their first visit to C hina.They are going to stay in C hina for three weeks. They want to visit some big cities and villages.They want to learn some C hinese, too.Mr B rown is a driver, and he likes driving in B eijing very much. Mrs B rown is a teacher. She isvisiting a school in B eijing. Their son Jim is a middle school student.(1) Where do the B rowns come from?(2) Why do they come to C hina?( 3 ) 请 将(1 ) 处翻译成汉语。
4 ) 请 将(2 ) 处翻译成汉语 5 ) 请 将(3 ) 处翻译成英语 答案】(1) The B rowns come from England.(2) They want to visit some big cities and villages and learn some C hinese, too.(3 ) 这是他们的第一次中国之旅4 ) 他遇到了一些中国学生,并且他喜欢和他们说英语5) They want the English people to know more about C hina.【 解析】 【 分析】短文大意:布朗一家人是英国人现在他们在北京他们打算在北京待三周的时间他们要去参观一些大城市和小村庄他们想学汉语% 介绍了布朗一家人的职业 1 ) 细节理解题根 据 The B rowns are E nglish.可知布朗一家来自英国故答案为: TheB rowns come from England.( 2 ) 细节理解题根据 They want to visit some big cities and villages. They want to learnsome C hinese, to o ,可知他们来中国是为了参观大城市和小村庄,他们想学汉语,故答案为: They want to visit some big cities and villages and learn some C hinese, too.( 3 ) 英译汉。
this is这是,their他们 的 , fisrt visit第一次参观,to 到 达 , C hina中国故答案为:这是他们的第一次中国之旅 4 ) 英译汉meet 遇见,some 一些,C hinese students 中国学生,he 他, likes to speakE nglish喜欢说英语,with them和他们,故答案为: 他遇到了一些中国学生,并且他喜欢和他们说英语 5 ) 汉译英they 他们,want 想要,the English people 英国人,know 了 解 , more 更多的,about,C hina中 国 , want sb. to do sth.想要某人做某事,故答案为:They want theEnglish people to know more about C hina.【 点评】此题考查任务型阅读理解阅读短文,了解短文大意然后分析问题,从短文细节找到问题答案,进行回答对于翻译句子题,我们要根据句子结构,和英语语法知识进行翻译11 . 任务型阅读Not enough American students want to be engineers, mathematicians, or scientists. The USgovernment wants to change that. The government will spend three billion dollars on theeducation of young Americans in science, technology, engineering, and ma t hs . .Many jobs in the STEM fields will open in the coming years. The purpose of the government'sinvestment ( 投资) is to increase the number of Americans who can take those jobs,than boys. Only 25 percent of STEM students are girls.C amsic McAdams is at the US Education D epartment. She says girls simply do not feelwelcomed in STEM subjects, D ebbie Sterling is an engineer. She invented a toy for girls. The nameof the toy is "Goldie B lox". To interest girls, Sterling create the character" ( Go l d i e " . .Goldie tells stories, solves difficult problems and builds new worlds.Mia is a seven-year-old girl who likes science. In her room, she has no fashion dolls. Instead,she received a set of (Goldie B lox from her g r a n d m o th e r.E x p e rts say parents shoulddo more than just buy toys to interest their girls in STEM s u b j e c t s . .At school, girls should take part in projects that require teamwork and creative thinking.A. Goldie does not care about beauty or clothesB. She learn to make a machine with the blocks ( 积木)C. Yet girls appear far less interested in STEM subjectsD . They should also provide a good educationE. The four areas together are known as STEM: 答案】 E; C ; A; B; D【 解析】 【 分析】短文大意:美国人想提供从事STE M 行业的工作人员,在 喜 欢 STE M 这些课程中,男生明显比女生多,作者呼吁人们应该为这些孩子提供更好的教育,而不是仅仅给孩子购买娃娃。
A. Goldie does not care about beauty or clothesGoldie 并不关心美丽或衣服B. She learn to make a machine with the blocks 她学会用积木造一台机器C. Yet girls appear far less interested in STEM subjects 然而女孩子似乎对 STEM 课程远缺乏兴趣D. They should also provide a good education 他们也应该提供一个好的教育E. The four areas together are known as STEM 这四个领域合起来命名为 STEM1 ) 根据后文提到 Many jobs in the STEM fields will open in the coming years , 出现了 S TE M ,可知空缺的语句应该解释STEM是什么,故选E 2 ) 根据后文提到的Only 25 percent of STEM students are g irls ,可知空缺的语句意义为女生对这些课程不感兴趣,故选C。
3 ) 根据后文提到的 Goldie tells stories, solves difficult problems and builds newworlds可知,Goldie不关心美丽或者衣服,故选A 4 ) 根据上文提到 Mia is a seven-year-old girl who likes science , 可知她学会用积木造机器,故选B 5 ) 根据上文提至Experts say parents should do more than just buy toys to interesttheir girls in STEM subjects可知,他们应该为女孩提供更好的教育,故选D 点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉各个选项的意思,联系上下文,确定空缺语句,即可1 2 .认真阅读下面活动海报的内容,并完成任务,在相应的横线上填写正确的内容p O S 1 Let's Explore (除完)Nature!Are you interested in animals and nature?Here comes your CHANCE (机 会 )! Youth Explore has prepared you with aTHREE-DAY WINTER PROGRAM? More information about the program is as follows:Program ADates: 5 ~ 7 February. 2018Days: Monday to WednesdayTime: 10:00 am . ~ 4:00 p.m.Program BDates: 20 ~ 22 February. 2018Days: Tuesday to ThursdayTime: 10:00 xm . ~ 4:00 p m.Program cost: $230 for members; $250 for non-membersNotes:1. NO FREE LUNCHES ARE PROVIDED because of personal food diffierences. You maybring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants2. Both programs will start 1 DAY later if there is a warning (警告)of snow stonns.COME AND JOIN US NOW!! DON'T MISS THE CHANCE!!(1) Youth Explore has prepared you with a winter program for days.(2) Two members and one non-member join in the program, they will pay$.(3) Free lunches are not provided in the program because of personal f ood.(4) Program B start on if there is a snow storm on 20th February.(5) I would like to join b e c a u s e .【 答案】(D 3/three(2) 710(3) differences(4) Wednesday(5) I'm interested in the nature【 解析】 【 分析】短文大意:本文是一篇关于招收一些学生去大自然探索的两个项目的广告。
1) 考查细节理解根据 Youth Explore has prepared you with a THREE-D AY WINTERPROGRAM!,可知为期三天,故答案为:) three 2 ) 考查细节数字计算根据 Program cost: $230 for members: $250 for non-members,可知 I 230x2 + 2 5 0 = 7 1 0 ,故答案为:710°( 3 ) 考查细节理解根据 Notes:l. NO FREE LUNC HES ARE PROVID ED because of personalfood differences. 故答案为:differenceso( 4 ) 考查细节推断根据 B oth programs will start 1 D AY later if there is a warning ofrainstorms.( 如果有暴风雪警报,两个项目将在1 天 后 启 动 ) ,结 合 Program B : D ates:20~22 February, 2018 / D ays: Tuesday to Thursday,可知一天后是 21 号也就是星期三, 故答案为:Wednesdayo( 5 ) 考查细节理解判断。
根据开头 Are you interested in animals and nature? Here comesyour C HANC E ( 你对动物和自然感兴趣吗?机 会 来 了 ) ,故答案为:I'm interested in thenature.【 点评】此题考查任务型阅读理解这类题问题简单,我们先阅读文后问题,带着问题阅读海报,仔细阅读海报的内容,从细节中找出问题答案1 3 .根据下面每段话的陈述内容,选出各段恰当的主题词A. Food B. Greeting C. Gifts D . C lothes E. leavingHow to be the world's best guest?D o you want to be a popular guest who gets invited back? Read our five top tips ( 建议)forbeing a good guest.( l) lf you are in a formal ( 正式的)situation, dress smartly: a suit and a tie for men, along dress for women.(2)lf you are going to stay in someone*s house, don't arrive empty-handed. B ring a smallpresent if you are staying for a short time, a bigger one for longer periods. Expensive chocolateworks in most situations.(3)To shake hands or to kiss? Wait to see what your host does.(4)Always accept it when offered, whether it looks terrible or delicious. Try to cat all ofit and say it tastes good. Most people are proud of their cooking even if they shouldn't be. D on'thurt their feelings.(5)The most important tip for being a good guest is to know when to say goodbye. Thesecret is to leave while the host is still enjoying your company and wants you to stay longer.【 答案】 D; C ; B; A; E【 解析】 【 分析】所给选项意思A. Food食物; B. Greeting问候;C. Gifts礼物;D.Clothes 衣服 E. Leaving 离开( 1) If you are in a formal ( 正式的)situation, dress smartly: a suit and a tie for men, along dress for women.如果你在正式场合,穿着讲究,男人穿戏服戴领带,女人穿长裙。
可知讲的是穿着,可知是衣服,故选D 2) If you are going to stay in someone's house, don't arrive empty-handed. Bring asmall present if you are staying for a short time, a bigger one for longer periods.Expensive chocolate works in most situations.如果你打算去某人家,不要空着手开车去如果你要待一小段时间,带一个小礼物,如果时间长带更大一个昂贵的巧克力在大多数情况都适用可知是去别人家要带礼物,故选C 3) To shake hands or to kiss? Wait to see what your host does.是握手还是亲吻?等着看主人怎么做可知此处指问候礼节 4 ) Always accept it when offered, whether it looks terrible or delicious. Try to cat all ofit and say it tastes good. Most people are proud of their cooking even if they shouldn't be.Don't hurt their feelings.当被端上来经常要接受,无论他看起来糟糕或味美。
尽量把它都吃完并且说吃起来很好吃大多数人为他们的烹饪感到骄傲及时他们不应该不要伤害他们的感情可知此处说的食物,故选A 5) The most important tip for being a good guest is to know when to say goodbye.The secret is to leave while the host is still enjoying your company and wants you to staylonger.作为一个好的客人最重要的提示要知道何时说再见关键是当主人还在喜欢你的公司并且想让你再带一段时间时要离开可知此处讲的是在做客时要何时离开最好故选E 【 点评】此题考查任务型阅读理解我们先弄清每个段落所描写的内容,然后再选项合适的题目确定正确答案1 4 .下面是五条家规,请从方框中为其选择合适的小标题Many families make some house rules to make sure that everyone has a safe and happy homeenvironment when they're home alone. D ifferent families have different rules, but here aresome rules many families follow:Keep your house keys hidden inside a pocket.D on't lend your keys to others.Hiding a key under a rock or a flowerpot isn't a good idea.D on't open the door to anyone except a sibling ( 兄弟姐妹)or parent.Keep all doors locked at all times.Most families have a rule that no friends are allowed in the house when someone's at homealone. This may be no fun but in the end, it is safer for everyone.Your parents may want you to stay at home and go nowhere-not even a friend's house, thepark, or the store.Many parents ask their kids to wait until a parent is home before going online.These may sound pretty strict, but you'll be surprised how they help you feel safe!【 答案】 B; A; D; C; F"C lose D oor" Rulesl卜"Key" RulesStay at Homep .Visiting Friends卜Stay OutsideNo Internet【 解析】 【 分析】A. -Close Door'* Rules关门规则B. “Key” Rules钥匙规则C. Stay at Home待在家里D. Visiting Friends 拜访朋友E. Stay Outside 待在外面F. No Internet 没有网络。
1 ) 根 据 Keep your house keys hidden inside a pocket.可知这里说的是有关使用钥匙的一些规则,故答案是B 2 ) 根据 Don't open the door to anyone except a sibling ( 兄弟姐妹) or parent. Keepall doors locked at all times.可知这里说的是与关门相关的规则故答案是A( 3 ) 根据 Most families have a rule that no friends are allowed in the house whensomeone's at home alone.可知没有朋友就没有乐趣,因此一个人在家时,就要出去拜访朋友,故答案是D 4 ) 根据 Your parents may want you to stay at home and go nowhere 可知父母不让你出门,你必须待在家里,故答案是C 5 ) 根据 Many parents ask their kids to wait until a parent is home before goingonline.可知,父母为下班回家孩子是不能上网的,故答案是F。
点评】七选五的选项较少,并且给出的都是句子因此,我们可以通过句子的完整性或者橘子后面的标点符号来判断该句在文章中的位置,另外,通过阅读选项,有可能找出哼其它选项表达意思完全不同意思的句子,这样的话,我们就可以直接将该选项排除15. 阅 读下面短文,把 A - D四个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确,并完成问题 1 ) 把 A - D 四个句子填入文中空缺处C hinese space lover Wang Yuan has been chosen as one of the volunteers for the Mars-500 testp r o je c t .A n o t h e r five volunteers arc all space lovers. They are three Russians, an Italy-C olombian and a Frenchman. They will feel what it's like to travel to Mars without leaving theearth. D uring the whole process ( 过程), they are locked up for one and a half years under thecondition which is similar to the red planet. So the experiment is called Mars 500.Although the volunteers won't leave the building, they will feel as if ( 好 像 ) theyare on a real trip to Mars. The most difficult thing is that they will be separated ( 隔离)from thepeople o u t s i d e . T h a t will be hard. When reporters asked what they would miss mostduring the 500-day special life, C harles from France said, "For me, it will be mainly my family, thesun and fresh air."The main task is to study "Man and Environment". It will care about the astronauts' physicaleffects and the experience of staying t h e r e . S o they will have to make decisions bythemselves and then report to the workers on the earth, and the workers will tell them whetherthey do the right thing or not.Each astronaut is preparing for the great challenge. And people are looking forward to theresult of the experiment.A. Everyone will stay and work there alone.B. For 18 months, they won't see the sunset or sunrise.C. The Mars-500 test will be in a special building in Moscow.D . He was very happy to be chosen and will accept the challenge.(2) According to the passage, which of the following is TRUE?A. Five space lovers are chosen as volunteers.B. The Mars-500 test will take place in Paris.C. The volunteers will face many sorts of difficulties.D . The Mars-500 test is about a real trip to Mars.【 答案】(1) D; C ; B; A(2) C【 解析】 【 分析】 短文大意:这篇短文主要介绍了火星一5 0 0 计划。
其主要内容就是志愿者将在一座与外面隔绝的大楼里面独自工作和生活十八个月,并将这些数据返回给地球,为人类登陆火星的计划提供研究数据所给选项意思:A. Everyone will stay and work there alone.每个人将会单独呆在那里工作B. For 18 months, they won't see the sunset or sunrise.18 个月以来,他们将看不见日出和日落C. The Mars-500 test will be in a special building in Moscow.火星 500 测试将在莫斯科的一个特殊的大楼进行D. He was very happy to be chosen and will accept the challenge.他很高兴被选上并且接受了这次挑战 1) 根据 Chinese space lover Wang Yuan has been chosen as one of the volunteersfor the Mars-500 test project.中国太空爱好者王元被挑选为火星-500测试工程的其中一个• 可知此处讲的是他被选上的心情,故选D。
2 ) 根据 Although the volunteers won't leave the building, they will feel as if ( 好像)they are on a real trip to M ars.虽然志愿者将不能离开大楼,他们将感觉好像他们真的去火星旅行可知此处讲他们所在的大楼在那里 3 ) 根据 The most difficult thing is that they will be separated ( 隔 离 ) from the peopleoutside.最困难的事情是他们将被和外边的隔离开可知他们将看不到外面的一切故选Bo( 4 ) 根据 So they will have to make decisions by themselves 因此他们将必须自己做决定可知他们自己单独生活在那里,故选A5 ) 推理判断题根据短文的内容第二段可以这些志愿者将会面对很多困难 点评】此题考查任务型阅读理解先跳过空格阅读短文,了解短文大意,然后根据上下文的联系确定文章中所缺的句子,从所给的选项中选择合适的句子放在文中,再阅读整篇短文,看文章是否通顺。
确定答案是否正确对于推理判断题,我们要根据文章内容进行判断,找出正确答案16. 阅读下面短文,根据短文内容完成文后表格每空不超过3 个单词A study shows that one million lives might be saved each year if people wash their hands withsoap often. It also says that hand-washing with soap could be one of the best ways to reducediseases ( 减少疾病). D octors say many diseases can be stopped from spreading by handwashing, including the common cold, influenza ( 流感), hepatitis ( 肝炎), infectious diarrhea( 腹泻)and so on.D octors say that you are easy to catch a cold by touching your nose or eyes after someonenearby has sneezed ( 打喷嚏) or coughed. Another reason to catch a disease is to eat foodprepared by someone whose hands are not clean.They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food,before eating and after using the toilet, after touching the money and sneezing or coughing.The most helpful way is to wash them together while you are using soap and warm water. Youdon't have to use special soap. Be sure to wash all areas of the hands for about 10 to 15 seconds.B asic Knowledge of Hand-washingD iseases are under control* Many diseases can be stopped from spreading by________ .The________ of becomingsick* Touch your nose or eyes after someone nearby has sneezed orcoughed.* Eat food prepared by someone whose hands are________ .When to do hand-washing* B efore and after preparing food.* B efore eating and after________ the toilet.* After touching the money and sneezing or coughing.to do hand- * Wash hands together with soap and warm water.washing* Wash all areas of the hands for about 10-15 seconds.: 答案】 hand-washing; reasons; dirty/notclean: using/goingto; How/Ways【 解析】 【 分析】大意:短文主要介绍了洗手的重要性,和洗手的步骤。
1) 细节题根据第一段 D octors say many diseases can be stopped from spreading by hand-washing . 医生说,很多细菌可以通过洗手被停止传播故答案为hand-washing 2 ) 细节题根据第二段Another reason to catch a disease另外一个得病的原因, 可知第二段介绍了是得病的原因故答案为reasons 3 ) 细节题根据第二段 Another reason to catch a disease is to eat food prepared bysomeone whose hands are not clean.另外一个得病的原因就是食物是由手不干净的人准备的故答案为 dirty/not clean 4 ) 细节题根据第三段before eating and after using the toilet . 可知, 我们应在吃饭前和上厕所之后洗手故答案为using/going to 5 ) 细节题根据第四段The most helpful way is to wash them together.最有帮助的方法是一 起 洗 ,可 知 第 四 段 介 绍 的 是 如 何 正 确 的 洗 手 , 即 正 确 洗 手 的 方 式 。
故答案为How/Ways 点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案17. 你的一位朋友想在英语网站上注册用户,需要填写有关的个人信息请你仔细阅读下面短文,帮助他填写好个人信息表I'm a man. My name is Jiang Hongshi, I'm thirty. I'm from Wenzhou. I work in an office of a bigcompany in Hong Kong now. My birthday is on 26th, May. My postal code is 110081. And mytelephone is 07318853693. I like ball games very much. And my favourite music is country music.Yang Lan is my favourite famous person. I want to learn more English from the net school. Canyou help me fill my personal information in the form?Personal InformationName: Jiang HongshiSex ( 性 另: B irthday:From: ________Job: an office worker of a big companyPostal code: 410081Telephone: 07318853693Favourite sports:Favourite music: country musicFavourite famous person:: 答案】 man: 26th May; Wenzhou; ball games; Yang Lan【 解析】 【 分析】本文是一位朋友在英语网站上注册用户的信息。
1)根据rm a m a n ,可知朋友是为男士,故答案是man 2 ) 根据My birthday is on 26th, May , 可知生日是5 月 2 6 日,故答案是26thMay 3 ) 根据I'm from Wenzhou , 可知他来自温州, 故答案是Wenzhou 4 ) 根据I like ball games very much , 可知他喜欢球类运动, 故答案是ball games 5 ) 根据 Yang Lan is my favourite famous person ,可知最喜欢的名人是 Yang Lan ,故答案是 Yang Lano【 点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词18. 阅读短文,从 A—E 五个句子中选择正确选项还原到文中,使短文内容完整,正确Many people do not like to stay at home on h o l i d a y s . o r do something exciting. Sopeople from the country go to the city and people from the city go to the country for holidays.D uring the holidays, trains, buses and planes are all very busy. . Many people take carsor buses for travelling.Last May D ay my family went to the country by car for our holidays. There was too much trafficon the road, . It took us about an hour to get out of the town. After some time, wecame to a farm. It was clean and beautiful. The animals were very cute, and, so westopped and took the food, fruit and drinks out of the car. . Suddenly a strong windblew and soon it started to rain. We had to run back to our car and had our picnic in the car. Thenwe drove back home. We had a trip like this. How bad it was.A.we thought it was a nice place for a picnicB. They want to go out to see something differentC.We sat down under a big green tree and began to eatD .so we had to move very slowlyE.It is very hard to buy train tickets or air tickets: 答案】 B; E; D; A; C【 解析】 【 分析】短文大意:许多人假期都喜欢旅行,很多人选择乘坐汽车旅行,上个五一节,我们一家人来到了农场,并在大树下开始野餐,后来开始刮大风,破坏了作者的心情。
A. we thought it was a nice place for a picnic 我们认为它是野餐的好地方B. They want to go out to see something different 他们想出去看看一些不同的东西C. We sat down under a big green tree and began to eat 我们坐在大绿树下并且开始吃D. so we had to move very slowly因此我们不得不缓慢的移动E. It is very hard to buy train tickets or air tickets 购买火车票或飞机票很难1)根据后文提到or do something exciting,可知空缺的语句的意义为想看点不同的东西,故选B 2 ) 根据后文提到Many people take cars or buses for traveling,可知空缺的意义为很难买火车票或飞机票,故选E 3 ) 根据上文提至II There was too much traffic on the ro a d ,可知空缺的意义为我们移动的很慢,故选D。
4 ) 根据后文提至!j的 so we stopped and took the food, fruit and drinks out of the car 可知, 空缺的意义为我们认为它是野营的好地方,故选A 5 ) 根据上文提到 so we stopped and took the food, fruit and drinks out of the car 可知,接下来作者一家人开始吃,故选C 点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,联系上下文,确定空缺语句的意义,选出正确选项,即可19. 阅读下面短文,根据短文内容从方框中选择适当选项补全短文The world is an interesting place. D ifferent people like different things.Some people like loud music. Other people don't.Many people like sports, but they don't all like the same sports. In some countries, cricket ( 板球 运 动 ) is a very popular sport. In others it is not popular at all. No one plays it or watches it onTV. However, most people like soccer. The World C up is very popular.D ifferent people like different foods. Some people don't like meat, Some peopledon't like potatoes or bread. They prefer rice.Most people have their favourite colours. Some people like bright colours. Othersprefer pale colours.Many people like travelling. D ifferent people like different places. Some people like to go to thecountry.They like the fresh air. Some people like to go to the cities. B ecause they like shopping.A. They like soft music.B. Not everyone like the same colours.C. Millions of people watch the games on TV.D. D ifferent people like different kinds of pets.E. They eat fruit and vegetables most of the time.F. Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.【 答案】A; C; E; B; F【 解析】 【 分析】短文大意: 本文主要介绍了世界是一个有趣的地方,不同的人喜欢不同的东西。
一些人喜欢嘈杂的音乐,一些人喜欢轻快地音乐;很多人喜欢体育,但不喜欢运动;不同的人喜欢不同的食物,有些人不喜欢吃肉,有些人喜欢吃水果和蔬菜;大多数人都喜欢自己的颜色,有些人喜欢鲜艳的颜色,有些人喜欢淡色;许多人喜欢旅游,不同的人喜欢不同的地方,有些人喜欢去乡下,有些人喜欢美丽的地方,如山或海滩所给选项意思:A. They like soft music.他们喜欢轻音乐B. Not everyone like the same colours.并不是每个人喜欢相同的颜色C. Millions of people watch the games on TV.匕百万人在电视上观看比赛D. Different people like different kinds of pets.不同的人喜好不同的宠物E. They eat fruit and vegetables most of the time.大部分时间他们吃水果和蔬菜F. Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.其他一些人喜欢像大山和沙滩这样美丽的地方。
1) 根据 D ifferent people like different things. Some people like loud music. Other peopled o n 't.可知不同的人喜欢不同的事情一些人喜欢嘈杂的音乐其他人则不喜欢可知此处讲他们喜欢什么,A 项:They like soft m usic.他们喜欢轻快地音乐2 ) 根据Many people like sports, but they don't all like the same sports. In some countries, cricket ( 板球运动)is a very popular sport. In others it is not popular at all. No one plays it or watches it onTV. However, most people like soccer. The World C up is very popular.本段主要介绍了很多人喜欢体育,但不喜欢运动. 大多数人都喜欢足球,世界杯是非常受欢迎的. 可知他们可以在电视上看C 项:Millions of people watch the games on the T V .数以百万计的人在电视上观看比赛。
故选C 3 ) 根据 D ifferent people like different foods. Some people do not like m eat.可知不同的人喜欢不同的食物,有些人不喜欢吃肉可知此处讲他们喜欢吃的东西E 项:They eat fruitand vegetables most of the time. 他们大部分时间吃水果和蔬菜故选E 4)本段 Most people have their favourite colours. Some people like bright colours. Others preferpale colours.主要介绍了大多数人都喜欢自己的颜色,有些人喜欢鲜艳的颜色,有些人喜欢淡色. 可知此处是不同的人喜欢的颜色不同B 项:Not everyone likes the same co lo r.不是每个人都喜欢同样的颜色故选B 5)根据上文 Many people like travelling. D ifferent people like different places. Some people liketo go to the country. 许多人喜欢旅游,不同的人喜欢不同的地方,有些人喜欢去乡下,They like the fresh air. Some people like to go to the cities. B ecause they like shopping.他彳 门 喜 欢新鲜的空气。
一些人喜欢去城市因为他们喜欢购物可知此处讲另外一些人喜欢的地方F 项:Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches. 有些人喜欢美丽的地方,如山或海滩 点评】此题考查任务型阅读理解我们先跳过空格阅读短文理解短文意思然后根据上下文的联系确定句子中所缺的句子,根据所给的选项,选出正确选项,放在文中然后讲短文再次阅读,进行核查确定正确答案20. 任务型阅读You may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school.School is also the place where you learn to get on well with people. B ut this is not always easy.What can you do if you just don't like one of your classmates?If you discover that you have problems ① (get) on with your classmates or friends, themost important thing ② (learn) is tolerance ( 宽 容 ) . Tolerance is the ability to realizeand respect the differences in others. We cannot change the way that other people do, so it isimportant to learn to live happily with them.Tolerance will make everyone get on better with each other. Getting to know someone mayhelp you understand why he does things differently. Something different does not exactly meanthat it is bad. Tolerance teaches us to keep a temperate and open mind.You need to remember an old saying, (A) “Treat others how you want to be treated. " If youtolerate something, it does not mean that you have to like it.( B ) 现在,没有人要求你改变自己。
Tolerance just means that you should respect thedifferences in others and not try to make them change.It is important to practice tolerance, because it will make everyone's life easier. ( C ) 学会接受能力、兴趣与自己不同的人The world is very different, and practicing tolerance in yourown school and city can help make a difference.( 1 ) ① ② 用适当形式填空 2 ) 把 句 子(A ) 翻译成汉语3 ) 把 句 子(B ) 翻译成英语4 ) 把 句 子(C ) 翻译成英语5 ) 找出本文的主旨大意句 答案】 (1) getting |to learn/learning(2 ) 你想别人怎么对待你, 你就怎么对待别人 ( 己所不欲勿施于人)(3) Now, no one requires you to change yourself.(4) Learn to accept people who own different ability and interests from you.(5) The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can helpmake a difference.【 解析】 【 分析】文章大意:文章讲述了如何跟你不喜欢的同学相处的方法。
1 ) ① 句意:如果你发现你在与你同学或者朋友相处是有问题have problem doings t h ,做某事有问题,固定搭配故答案是getting② 句意:要学习的最重要的事实宽容,learn是修饰前面的thing的,应使用动词不定式作后置定语故答案是to learn2) treat others,对待别人; how you want to be treated.你想如何对待故答案案是:你想别人怎么对待你,你就怎么对待别人 ( 己所不欲勿施于人)( 3 ) 现在 now;没有人 noone;要求你 require you;改变你自己 change yourself, requiresb. to do sth.要求某人做某事no one属于不定代词,按照三单对待故答案是Now, noone requires you to change yourself.( 4 ) 学会做… … learn to do;能 力 ability;兴 趣 interest;与… … 不 同 different…from 能力、兴趣与自己不同作定语修饰people,应使用定语从句故 答 案 是 Learn to acceptpeople who own different ability and interests from you.(5) The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can helpmake a difference, 位于文章的结尾,是对整篇文章的概述,因此这句就是本篇文章的中心句。
故答案是 The world is very different, and practicing tolerance in your own school and citycan help make a difference.【 点评】考查任务型阅读,先看清要求,按照要求去做题。
