好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

山西省朔州一中高一英语下学期第一次阶段性测试试题含解析.doc

20页
  • 卖家[上传人]:s9****2
  • 文档编号:387973511
  • 上传时间:2022-12-09
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:166KB
  • / 20 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 山西省朔州一中2020学年高一英语下学期第一次阶段性测试试题(含解析)时间:120分钟 总分:150分第I卷第一部分 阅读理解 (共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项AHarry is eighteen now. He studies in a middle school. His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him. They call him at six in the morning, after breakfast his father takes him to school in a car and in the afternoon, as soon as the young man comes back, the supper is ready. Of course, he never washes his clothes or goes to buy something in the shops.Once Harry’s father was sent to London on business. He would stay there for half a year. Leaving, he told his wife to take good care of their son. The woman had to get up earlier and did all what her husband did before. And two months later she was so tired that she was ill in bed. Now the young man got into trouble. He couldn’t do any housework. He had to do as his mother told him. Even he didn’t know where to get on the bus!Yesterday Harry’s mother found his shoes were worn out and told him to buy a new pair in the shop. But he didn’t know how to choose. The woman had a sigh(叹息) and gave him a shoe pattern(鞋样) and told him to buy a pair of shoes himself. It’s Saturday today and Harry doesn’t go to school. With a policeman’s help, he found a shop. The shopkeeper was friendly to him. The man brought a lot of shoes and asked him to choose. When he was trying on a pair, suddenly he remembered something and took them off. The man was surprised and asked, “What’s the matter, young man?”“I’m sorry. I’ve left the shoe pattern at home!”1. Harry’s parents do all instead of him because _______.A. he’s too young B. he has poor healthC. he’s busy with his studies D. they hope he spends all time on studies2. The woman had to look after her son by herself because _______.A. her husband wasn’t at home B. she was stronger than her husbandC. she knew the young man well D. she was freer than her husband3. When the man was in London, _______.A. Harry had to stay at home B. Harry didn’t find the bus stopC. Harry fell behind in his class D. Harry wouldn’t go to school4. The woman told her son to buy a pair of shoes because _______.A. she didn’t know what kind he neededB. she was busy with the houseworkC. something was wrong with herD. she wanted her son to do something himself【答案】1. D 2. A 3. B 4. C【解析】本文叙述了Harry的父母一心想让他成为名人,只让他读书学习,任何家务都不用他去做,可是等到爸爸出差不在家,妈妈因为照顾他而累病了,因为他的鞋破了让他去买鞋,他让警察帮忙找到商店,走到商店又不知怎么挑选,又把妈妈给他的鞋样忘在了家里。

      从这个故事里作者提醒家长要适当让孩子做些家务1. D细节理解题根据His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him.所以父母为他做好一切事情目的让他一心只读圣贤书,故选D2. A细节理解题根据Harry’s father was sent to London on business.可知她的丈夫出差不在家,故选A3. B 细节题根据第三段第三行With a policeman’s help, Harry found a shop.说明在警察的帮助下他才找到一家鞋店,那么如果没有警察的帮忙,他可能连鞋店也找不到故B正确4. C细节理解题根据she was ill in bed.因为她病了,所以让儿子自己去买鞋,故选C名师点睛】本文讲述的是父母过度呵护孩子,导致孩子的生活能力低下引起我们的思考以细节题的考查为主,阅读时在重点的信息词或者主题句要做好标志,以提高阅读的效率本题第3小题,考查细节题。

      根据第三段第三行With a policeman’s help, Harry found a shop.说明在警察的帮助下他才找到一家鞋店,那么如果没有警察的帮忙,他可能连鞋店也找不到故B正确BNick Petrels is a doctor in Montreal. He works 60 hours a week. He takes care of 159 patients a week in the hospital and at his office. He’s been a doctor for ten years.Dr. Petrels gives his patients good medical advice. But he doesn’t just tell his patients what to do. He also sings to them on television! Dr. Petrels has his own TV show. The show is in Italian, English and French. The doctor starts the show with a song and then gives medical advice. He explains a medical problem or disease in simple language. After that, he sings another song.Dr. Petrels produces and performs in his own show every week. The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing. His dream is to perform(表演) in Las Vegas. His favorite songs are love songs, and he has a compact disk(光盘) of love songs that he wrote. Dr. Petrels says, “I always loved to sing. All my problems are gone when I sing.” But when Dr. Petrels was young, his father didn’t want him to be a singer, so he went to medical school.Some people tell Dr. Petrels he can help people more as a doctor. But Dr. Petrels says he helps people when he sings, too. “I like to make people smile. Sometimes it’s difficult to make a sick person smile. Medicine and entertainment both try to do the same thing. They try to make people feel good.”5. Dr. Petrels works 60 hours a week, because he _______.A. gives his patients medical advice B. takes care of 159 patients a weekC. sings on television D. has his own TV show6. Dr. Petrels _______, so he is called a singing doctor.A. has been a doctor for ten years B. always loved to singC. is popular with his patients D. also sings to his patients on TV7. In his TV show, Dr. Petrels _______.A. sings and gives medical advice 。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.