好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

专业英语四级阅读理解答案及详解《英语专四专八考试试题及答案》.doc

8页
  • 卖家[上传人]:金诺****简谱
  • 文档编号:280033474
  • 上传时间:2022-04-21
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:64.50KB
  • / 8 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 专业英语四级阅读理解答案及详解《英语专四专八考试试题及答案》姓名:_____________ 年级:____________ 学号:______________题型选择题填空题解答题判断题计算题附加题总分得分评卷人得分 TEXT A If you like the idea of staying with a family, living in house might be the answer. Good landladies-those who are superb cooks and launderers, are figures as popular in fiction as the bad ones who terrorize their guest and overcharge them at the slightest opportunity. The truth is probably somewhere between the two extremes. If you are lucky, the food will be adequate, some of your laundry may be done for you and you will have a reasonable amount of comfort and companionship .For the less fortune ,house rules may restrict the freedom to invite friends to visit, and shared cooking and bathroom facilities can be frustrating and row-provoking if tidy and untidy guests are living under the same roof. The same disadvantages can apply to flat sharing, with the added difficulties that arise from deciding who pays for what, and in what proportion. One person may spend hours on the phone, while another rarely makes calls. If you want privacy with guest , how do you persuade the others to go out; how do you persuade them to leave you in peace, especially if you are student and want to study? Conversely, flat sharing can be very cheap, there will always be someone to talk to and go out with, and the chores, in theory, can be shared. 81.According to the passage ,landladies are ____C____ A. usually strict. B. always mean. C. adequately competent. D. very popular with their guest. 解析:C, 排除法。

      A指的是bad landladies,片面信息B没有提到,且过于绝对D选项:文中提到: “Good landladies-those who are superb cooks and launderers. D, … are figures as popular in fiction as the bad ones who terrorize their guest and overcharge them at the slightest opportunity.“指两种都很常见,而不是受有bad landladies,自然不能说所有的landladies都受到房客的 82.What is the additional disadvantage of flat sharing? ____A____ A. Problems of sharing and paying. B. Differences in living habits. C. Shared cooking and bathroom facilities. D. Restriction to invite friends to visit. 解析:由第二段可知。

      “…with the added difficulties that arise from deciding who pays for what,…” (另外一个困难是决定由谁来付钱和付多少…)以及”If you want privacy with guest , how do you persuade the others to go out; how do you persuade them to leave you in peace, especially if you are student and want to study.” 在同住的时候生活细节上的一些矛盾 83.What is NOT mentioned as a benefit of flat sharing? ____D____ A. Rent is affordable B. There is companionship. C. Housework. D. There is peace and quiet. 解析:D由第三段可知 “flat sharing can be very cheap, there will always be someone to talk to and go out with, and the chores, in theory, can be shared.” A、B、C 都有提到,只有D没有提及。

      TEXT B (1) Traveling through the country a couple of weeks ago on business, I was listening to the talk of the late UK writer Douglas Adams’ master work “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” on the radio and thought-I know, I’ll pick up the next hitchhikers I see and ask them what the state of real hitching is today in Britain. (2)I drove and drove on main roads and side roads for the next few days and never saw a single one. (3)When I was in my teens and 20s, hitchhiking was a main form of long-distance transport. The kindness or curiosity of strangers took me all over Europe, North America, Asia and southern Africa. Some of the lift-givers became friends ,many provided hospitality on the road. (4)Not only did you find out much more about a country than when traveling by train or plane ,but there was that element of excitement about where you would finish up that night. Hitchhiking featured importantly in Western culture. It has books anl (6)Rural Ireland was recommended as a friendly place for hitching, as was Quebec, Canada-“if you don’t mind being criticized for not speaking French”. (7)But while hitchhiking was clearly still alive and well in some places ,the general feeling was that throughout much of the west it was doomed. (8)With so much news about crime in the media, people assumed that anyone on the open road without the money for even a bus ticket must present a danger. But do we need to be so wary both to hitch and to give a lift? (9)In Poland in the 1960s, according to a Polish woman who e-mail me ,"the authorities introduced the Hitchhiker’s Booklet. The booklet contained coupons for drivers, so each time a driver picked somebody, he or she received a coupon. At the end of the season, drivers who had picked up the most hikers were rewarded with various prizes. Everyone was hitchhiking then”. (10)Surely this is a good idea for society. Hitchhiking would increase respect by breaking down barriers between strangers. It would help fight global warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels. It would also improve educational standard。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.